Το Steam έφτιαξε κάτι που παίδευε χρόνια τους χρήστες

Βελτιώνεται επιτέλους μια βασική λειτουργία της πλατφόρμας
07 Μαΐου 2023 17:17
Το Steam έφτιαξε κάτι που παίδευε χρόνια τους χρήστες

Η Valve συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις μεγάλες αναβαθμίσεις για το Steam και έτσι μετά το γενικότερο συμμάζεμα του UI και τα νέα χαρακτηριστικά, για τα οποία σας ενημερώσαμε πρόσφατα, τώρα ανακοίνωσε πως μια ακόμη σημαντική βελτίωση είναι στα σκαριά. Συγκεκριμένα, η εταιρία σκοπεύει να διορθώσει κάτι που παίδευε εδώ και χρόνια τους χρήστες: την αναζήτηση!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Valve έχει ετοιμάσει μια μεγάλη αναβάθμιση για τη λειτουργία της αναζήτησης του Steam, διευκολύνοντας τους χρήστες να βρίσκουν ευκολότερα οτιδήποτε και αν ψάχνουν. Η βελτιωμένη μπάρα αναζήτησης χειρίζεται πλέον αποτελεσματικά tags, ονόματα στούντιο, publishers και franchises. Αντιθέτως, στο παρελθόν επέστρεφε αποτελέσματα μόνο για τίτλους συγκεκριμένων παιχνιδιών. Παράλληλα, ο παρασκηνιακός της αλγόριθμος έχει βελτιωθεί σημαντικά και έτσι προσφέρει καλύτερη βοήθεια για τα ορθογραφικά λάθη από ό,τι πριν.

Η ενημέρωση πρακτικά φέρνει τις υπάρχουσες κατηγορίες και τα tags του Steam και στη γραμμή αναζήτησης, εμφανίζοντάς τα μαζί με τα παιχνίδια, καθώς οι χρήστες πληκτρολογούν. Η Valve τονίζει πως αποφάσισε να κάνει αυτές τις αλλαγές, αφού παρατήρησε ότι οι παίκτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο συγκεκριμένους developers, κατηγορίες, tags ή στούντιο.

Για παράδειγμα, μια αναζήτηση για τον όρο "dungeon" θα εμφανίζει τώρα προτεινόμενες κατηγορίες όπως "Dungeon Crawler", μαζί με παιχνίδια που έχουν τη λέξη "dungeon" στον τίτλο τους. Έτσι, οι χρήστες μπορούν πλέον να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ευρύτερες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα Free to Play παιχνίδια, οι οποίες προηγουμένως ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω της καρτέλας Κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενημέρωση αφορά τόσο την desktop εφαρμογή του Steam, όσο και την mobile εφαρμογή και την ιστοσελίδα.

Tags: