Redfall: Ακραίο review-bombing – Στα χειρότερα όλων των εποχών στο Steam

Συνεχίζεται η κατρακύλα για τον τίτλο του Xbox
05 Μαΐου 2023 22:57
Redfall: Ακραίο review-bombing – Στα χειρότερα όλων των εποχών στο Steam

Όπως σας ενημερώσαμε, το Redfall, το νέο αποκλειστικό co-op shooter του Xbox οικοσυστήματος ξεκίνησε με…στραβοπάτημα, λαμβάνοντας αρνητικές κριτικές από τα μέσα του εξωτερικού και την gaming κοινότητα. Μέσα στην πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, ο τίτλος συγκέντρωσε εκατοντάδες αρνητικές κριτικές από τους παίκτες, με «κόκκινη» Mostly Negative βαθμολογία. Ομοίως, και τα μέσα του εξωτερικού δεν είχαν κολακευτικά λόγια να πουν, αφού στην πλατφόρμα OpenCritic ξεκίνησε με μόλις το 24% των κριτικών προτείνει τον τίτλο και μέσο ορό 65/100.

Τελικά η κατηφόρα συνεχίστηκε, με το παιχνίδι να έχει πλέον 61/100 στο OpenCritic και μόλις το 16% των κριτικών να το προτείνει. Περνώντας στο Metacritic, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, με την Xbox έκδοση να έχει μέσο όρο 59/100 και μόλις 2.8 στα 10 από τους παίκτες. Η PC έκδοση βρίσκεται σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο, με μέσο όρο 56/100 και βαθμολογία 1.8 από την κοινότητα.

Εκεί που τα πράγματα ξέφυγαν τελείως όμως είναι στο Steam, οπού το review-bombing συνεχίστηκε. Και επίσημα, το Redfall είναι ένα από τα χειρότερα βαθμολογημένα παιχνίδια όλων των εποχών, σύμφωνα με την δραστήρια κοινότητα παικτών της πλατφόρμας της Valve. Για την ακρίβεια, το Redfall είναι το 14ο χειρότερο παιχνίδι όλων των εποχών σύμφωνα με το "Hall of Shame" της ιστοσελίδας Steam 250. Να σημειωθεί πως ο αλγόριθμός της λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των reviews, τη μέση βαθμολογία και πολλούς άλλους παράγοντες για να καθορίσει τα 250 καλύτερα και χειρότερα παιχνίδια του Steam, σύμφωνα πάντα με τις κριτικές των παικτών.

Μεταξύ άλλων, τα αρνητικά reviews κάνουν πολλά παράπονα για κακή AI ακόμη και στα υψηλά επίπεδα δυσκολίας. Πολλά παράπονα έχουν γίνει από τους gamers και για τα γραφικά, αφού οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν τον κόσμο ως άδειο και τα γραφικά αυτά καθ’ αυτά ως μέτρια. Προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν και με το co-op, με bugs όπως χαρακτήρες που σβήνονται αν κάποιος κάνει Quit, ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνουν και βίντεο με χαρακτήρες που έχουν κολλημένα animations, εκρήξεις που θυμίζουν παιχνίδια προηγούμενων γενιών, κ.α.

Τα 15 χειρότερα παιχνίδια όλων των εποχών στο Steam σύμφωνα με τα reviews των χρηστών: