Το Fortnite έγινε επίσημα άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων!

Θα είναι ένα από τα παιχνίδια του Olympic Esports Series
05 Μαΐου 2023 22:20
Το Fortnite έγινε επίσημα άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι το Fortnite, το δημοφιλές battle royale της Epic Games, θα συμπεριληφθεί στην Ολυμπιακή Esports Εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη αυτόν τον Ιούνιο. Ναι, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Fortnite πλέον είναι κατά κάποιον τρόπο Ολυμπιακό Άθλημα!

Ειδικότερα, το free-to-play παιχνίδι θα εκπροσωπήσει την κατηγορία της αθλητικής σκοποβολής. Δώδεκα παίκτες από το Fortnite Champion Series 2023 θα κληθούν να διαγωνιστούν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο νησί του Fortnite Creative, το οποίο δημιουργήθηκε για να "αντικατοπτρίζει τον διαγωνισμό αθλητικής σκοποβολής". Αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να επιδείξουν την ακρίβειά τους στη στόχευση εντός του παιχνιδιού, την ώρα που το αγώνισμα θα μεταδοθεί ζωντανά στο παγκόσμιο κοινό μέσα από τα επίσημα κανάλια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την ιστορία, το Olympic Esports Series, δηλαδή το gaming κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων, θα κρατήσει τέσσερις ημέρες, ξεκινώντας από την Πέμπτη 22 Ιουνίου έως την Κυριακή 25 Ιουνίου. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει μια σειρά από αγώνες στην τοξοβολία, την ποδηλασία, το χορό, την ιστιοπλοΐα, το μπέιζμπολ, το taekwondo, την αθλητική σκοποβολή, το τένις, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το σκάκι. Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν σε δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όπως το NBA 2K23, το Just Dance, το Gran Turismo και το Fortnite.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε και θέλετε να παρακολουθήσετε το Olympic Esports Week, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων πατώντας εδώ.