Μεγάλη τιμή για το The Last of Us που μπαίνει στο Videogame Hall of Fame

Δείτε τα νέα εισαχθέντα παιχνίδια του παγκόσμιου Hall of Fame βιντεοπαιχνιδιών για το 2023
05 Μαΐου 2023 17:01
Μεγάλη τιμή για το The Last of Us που μπαίνει στο Videogame Hall of Fame

Μια ακόμη τιμή -από τις πολλές όλα αυτά τα χρόνια- λαμβάνει το The Last of Us της Naughty Dog καθώς θα εισαχθεί στο Hall of Fame των βιντεοπαιχνιδιών. Πράγματι, οι διοργανωτές του World Videogame Hall of Fame στο Εθνικό Μουσείο Παιχνιδιών "The Strong" της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν τους φετινούς τίτλους που θα αποτελέσουν την τάξη του 2023, μέσα από μια λίστα που περιείχε πασίγνωστα και επιτυχημένα παιχνίδια. 

Ανάμεσα στους φιναλίστ ήταν το θρυλικό strategy του Age of Empires, το Angry Birds που άφησε εποχή στο mobile gaming, το Call of Duty 4: Modern Warfare, η σειρά FIFA της EA Sports, το Goldeneye 007 που άφησε εποχή στα FPS, το NBA 2K, το Quake, και το Wizardry. 

Ωστόσο το The Last of Us ήταν στους νικητές και με διαφορά το highlight, καθώς τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια που μπαίνουν στο Hall of Fame των βιντεοπαιχνιδιών για το 2023 είναι τα Wii Sports, Computer Space και το Barbie Fashion Designer. Οι διοργανωτές δικαιολόγησαν την κάθε επιλογή τους, αναφέροντας συγκεκριμένα για το παιχνίδι της Barbie ότι βοήθησε να αποδείξει ότι υπάρχει αγορά στα βιντεοπαιχνίδια αποκλειστικά για τα κορίτσια. 

To Wii Sports από την πλευρά του εξαπλώθηκε σε μια αγορά που μέχρι πρότινος ήταν αχαρτογράφητη, ενώ το Computer Space μπήκε γιατί ήταν το πρώτο "εμπορικό βιντεοπαιχνίδι" στην ιστορία, καθώς πριν την κυκλοφορία του το 1971, δεν υπήρχε η "βιομηχανία" των βιντεοπαιχνιδιών που γνωρίζουμε σήμερα.

Όσο για το τι πρόσφερε στο μέσο το The Last of Us τα λόγια είναι περιττά αλλά οι διοργανωτές ανέφεραν ότι επιλέχθηκε χάρη "στην λεπτομερή αφήγησή του, στην εκ βαθέων εξερεύνηση του ανθρωπισμού, στο άλμα που έκανε για το μέσο των παιχνιδιών και τα cutscenes αλλά και στους αξιομνημόνευτους χαρακτήρες.

Πέρυσι στην τιμητική αυτή λίστα είχαν μπει τα Legend of Zelda: Ocarina of Time, Ms. Pac-Man, Sid Meier's Civilization και το Dance Dance Revolution. Συνολικά υπάρχον 40 παιχνίδια τα οποία έχουν αναγνωρισθεί από τους διοργανωτές του World Videogame Hall of Fame.