Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του Final Fantasy 16 στην Σαουδική Αραβία

Χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο λόγος
04 Μαΐου 2023 22:06
Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του Final Fantasy 16 στην Σαουδική Αραβία

Το Final Fantasy 16, το άκρως αναμενόμενο JRPG της Square Enix, δε θα κυκλοφορήσει στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την επίσημη επιτροπή αξιολόγησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Επιτροπή Οπτικοακουστικών Μέσων (GCAM) ανακοίνωσε στο Twitter ότι το παιχνίδι δεν εγκρίθηκε για κυκλοφορία στη Σαουδική Αραβία, λόγω της άρνησης του publisher να κάνει τις "απαραίτητες τροποποιήσεις" στο περιεχόμενο του τίτλου.

Αν και η GCAM δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι τροποποιήσεις που ζητήθηκαν, πολλοί fans και μέσα του εξωτερικού υπέθεσαν ότι η απαγόρευση σχετίζεται με τη φημολογούμενη συμπερίληψη ενός LGBTQ+ χαρακτήρα. Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία απαγορεύει ένα προϊόν ψυχαγωγίας για τέτοιους λόγους. Πέρυσι, απαγορεύτηκαν οι ταινίες Lightyear της Pixar και το Doctor Strange in the Multiverse of Madness της Marvel.

Για την ιστορία, το Final Fantasy 16 είναι το πρώτο βασικό παιχνίδι της σειράς που έλαβε την αξιολόγηση ‘M for Mature’ από το Entertainment Software Ratings Board (ESRB), τον αντίστοιχο αμερικανικό φορέα. Το ESRB τόνισε πως το παιχνίδι έχει αίμα και gore, γυμνό, σεξουαλικά θέματα, έντονη γλώσσα και βία. Συνολικά, το Final Fantasy 16  φαίνεται πως θα πραγματεύεται περισσότερα ενήλικα θέματα σε σχέση με τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το Final Fantasy 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 στις 22 Ιουνίου. Από την άλλη, όσον αφορά την κυκλοφορία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.