Steam: Έρχεται τεράστια αναβάθμιση με πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά

Διαθέσιμη ήδη σε δοκιμαστική μορφή
28 Απριλίου 2023 20:52
Steam: Έρχεται τεράστια αναβάθμιση με πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά

Η Valve ανακοίνωσε μια νέα μεγάλη ενημέρωση για το Steam, η οποία θα προσθέσει στην πασίγνωστη πλατφόρμα διάφορα νέα χαρακτηριστικά, ενώ συγχρόνως θα πραγματοποιήσει και μεγάλες παρασκηνιακές αλλαγές.

Ξεκινώντας με τις παρασκηνιακές αλλαγές αυτής της ενημέρωσης, που είναι μάλιστα πολύ σημαντικές, η Valve έχει αλλάξει τη δομή του κώδικα του Steam και ειδικότερα τον τρόπο που μοιράζονται τα κοινά τους στοιχεία ο Desktop Client, η λειτουργία Big Picture και το Steam Deck. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στους developers να υλοποιούν ταχύτερα νέα χαρακτηριστικά, όπως είναι για παράδειγμα το Local Network Transfer, που είναι πλέον διαθέσιμο τόσο στην έκδοση του Steam για σταθερούς υπολογιστές όσο και στο Steam Deck.

Συνεχίζοντας, η Valve έκανε πολλές μικρές οπτικές βελτιώσεις, αλλάζοντας ορισμένα μηνύματα, μενού, γραμματοσειρές και χρώματα σε όλο το περιβάλλον του Steam. Για παράδειγμα, οι χρήστες θα εντοπίσουν αλλαγές στην βασική μπάρα πλοήγησης, στις ρυθμίσεις και στο πρόγραμμα περιήγησης που υπάρχει εντός του Steam.

Επιπλέον, το Steam έχει ανανεώσει πλήρως το In-Game Overlay, προσφέροντας περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και λειτουργίες. Υπάρχει ένα νέο toolbar για άμεση πρόσβαση στις συνομιλίες με φίλους, στα achievements, στα guides, στον browser και σε πολλά άλλα. Η ενημέρωση εισάγει επίσης μια νέα Notes υπό-εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν σημειώσεις με πλούσια μορφοποίηση κειμένου, τις οποίες μπορούν να κάνουν μάλιστα pin στην οθόνη όσο παίζουν. Ομοίως, οι χρήστες μπορούν πλέον να καρφιτσώνουν και άλλα παράθυρα πάνω από το παιχνίδι τους, με ρυθμιζόμενα επίπεδα αδιαφάνειας, όπως για παράδειγμα κάποιο βίντεο.

Οι ειδοποιήσεις έχουν επίσης βελτιωθεί για να παρέχουν περισσότερη χρησιμότητα. Για παράδειγμα, το πράσινο εικονίδιο ανάβει πλέον μόνο όταν υπάρχει κάτι πραγματικά νέο. Τέλος και η υπό-εφαρμογή διαχείρισης των screenshots άλλαξε ριζικά και είναι πλέον πιο ευέλικτη, αφού προσφέρει επιλογή μεταξύ μεγάλων ή μικρών thumbnails, επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν όλα τα πρόσφατα screenshots αντί για μόνο αυτά του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά και να διαχειρίζονται τόσο τα online όσο και τα τοπικά screenshots τους.

Περισσότερα για την μεγάλη ενημέρωση, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη σε beta μορφή, μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.