ASUS ROG Ally: Τα τρελά specs, η τιμή και η ημερομηνία της φορητής κονσόλας!

Κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου
27 Απριλίου 2023 15:40
ASUS ROG Ally: Τα τρελά specs, η τιμή και η ημερομηνία της φορητής κονσόλας!

Το ROG Ally, είναι η φορητή κονσόλα της ASUS που ανακοινώθηκε την πρωταπριλιά, αλλά τελικά όχι απλώς δεν είναι φάρσα, αλλά μοιάζει με…όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αφού έρχεται να κοντράρει το Steam Deck, με ακόμη καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές.

Τώρα, η εταιρία ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του συστήματος, δίνοντας συγχρόνως στα φώτα της δημοσιότητας αναλυτικές πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές του. Παράλληλα, έχουν διαρρεύσει και πληροφορίες για την τιμή του από πολύ αξιόπιστη πηγή. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του ASUS ROG Ally:

  • AMD Ryzen Z1 επεξεργαστής
  • RDNA 3 γραφικά
  • Έως 16GB LPDDR5 Dual Channel RAM
  • Έως 512GB PCle Gen4 αποθηκευτικός χώρος με δυνατότητα αναβάθμισης
  • 1080p HD IPS οθόνη στις 7 ίντσες
  • Touchscreen
  • 500 nits μέγιστη φωτεινότητα οθόνης
  • 120Hz refresh rate οθόνης με Adaptive Sync
  • Windows 11 λειτουργικό σύστημα
  • Υποστήριξη για WiFi 6E ασύρματα δίκτυα
  • Βάρος 608 γραμμάρια
  • Σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες
  • Μπροστινά διπλά ηχεία με υποστήριξη για Dolby Atmos
  • Ειδική έκδοση του Armoury Crate SE λογισμικού

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του ASUS ROG Ally:

Το ASUS ROG Ally αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Μαΐου, με την εταιρία να διοργανώνει και ένα ειδικό launch event που θα μεταδοθεί ζωντανά. Για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα καταφθάσει την ίδια ημέρα και στις χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.

Είναι ισχυρότερο το ASUS ROG Ally από το Steam Deck;

Το ASUS Rog Ally θα χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουργιο ειδικό chip της AMD με την ονομασία Ryzen Z1. Η ASUS έχει δηλώσει ότι αυτό το τσιπ διαθέτει "σχεδιασμό αιχμής", προσφέροντας "μέγιστη απόδοση για gamers".

Το απλό AMD Ryzen Z1 διαθέτει έξι CPU πυρήνες και 12 threads, ενώ η έκδοση Extreme διαθέτει οκτώ πυρήνες και 16 threads, φτάνοντας σχεδόν τα 8.6 TFLOPS. Αυτά τα chips λέγεται ότι προσφέρουν περίπου 55% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ σε σύγκριση με το Steam Deck.

Ποια θα είναι η τιμή του ASUS ROG Ally;

Η Asus έχει επιβεβαιώσει ότι η συσκευή θα κοστίζει λιγότερα από 1.000 δολάρια. Θα υπάρχουν δύο μοντέλα: το Z1 και το Z1 Extreme, τα οποία θα έχουν διαφορετικές τιμές και προδιαγραφές. Σύμφωνα με το αξιόπιστο δημοσιογραφικό μέσο The Verge, η ακριβότερη έκδοση Z1 Extreme με 512GB αποθηκευτικού χώρου θα ζητά $699.99, δηλαδή $51 περισσότερα από την ακριβότερη έκδοση του Steam Deck.

Ποια παιχνίδια θα μπορεί να τρέξει το ASUS ROG Ally;

Το ASUS ROG Ally μπορεί να εκτελέσει οποιοδήποτε παιχνίδι είναι συμβατό με τα Windows 11, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη PC παιχνιδιών από διάφορες πλατφόρμες, όπως το Steam, το Epic Games Store, το GOG, το Origin και άλλα. Μπορεί επίσης να εκτελέσει παιχνίδια από το Xbox Game Pass Ultimate, με την Asus να δίνει τρεις δωρεάν μήνες σε κάθε αγοραστή της κονσόλας, για να έχει άμεση πρόσβαση σε πολλαπλές AAA εμπειρίες.

Σύμφωνα με την AMD, το chip του Asus ROG Ally προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μπορεί να τρέξει το Cyberpunk 2077 στα 30 FPS, το Doom Eternal στα 60 FPS και το Forza Horizon 5 στα 45 FPS. Ναι, προφανώς γίνονται θυσίες στα settings και στην ανάλυση, αλλά και πάλι το γεγονός ότι AAA εμπειρίες μπορούν να τρέχουν σε συσκευή με τέτοιο form factor δεν περνάει απαρατήρητο.

Tags: