The Division 2: Ξεχάστε τις PS5/Xbox Series X εκδόσεις και η Ubisoft εξηγεί γιατί

Δε θα προσφέρει native εκδόσεις ή αναβαθμίσεις στα γραφικά για την τρέχουσα γενιά
25 Απριλίου 2023 01:12
The Division 2: Ξεχάστε τις PS5/Xbox Series X εκδόσεις και η Ubisoft εξηγεί γιατί

Φαίνεται πως ένα από τα παιχνίδια που θα μείνουν πίσω όσον αφορά τον τεχνικό τομέα και τη native υποστήριξη της τρέχουσας γενιάς θα είναι το The Division 2 της Massive Entertainment. Και αυτό διότι έγινε γνωστό από στέλεχος της Ubisoft ότι είναι "απίθανο" να κυκλοφορήσουν ειδικές αναβαθμισμένες εκδόσεις για τα PS5 και Xbox Series X|S του Tom Clancy's The Division 2. 

Ο λόγος πίσω από αυτήν απόφαση; Ότι εάν εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυνατότητα των κονσολών τρέχουσας γενιάς, αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να παρατήσουν τους παίκτες στα PS4 και Xbox One, κάτι που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν. 

Τη δήλωση αυτή έκανε ο creative director του τίτλου, Yannick Banchereau μιλώντας στο MP1st, εκεί όπου απέκλεισε και το ενδεχόμενο μιας ξεχωριστής PS5/Xbox Series X|S έκδοσης.

"Αν θέλαμε πραγματικά να τις εκμεταλλευτούμε πλήρως, δεδομένου ότι έχουμε μόνο μία έκδοση του παιχνιδιού που είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες, η πλήρης εκμετάλλευση αυτών θα σήμαινε ότι το παιχνίδι δεν θα μπορούσε πλέον να είναι διαθέσιμο στις παλιές γενιές. Έχουμε ακόμα πολλούς παίκτες που παίζουν σε όλες τις γενιές και δεν είμαστε έτοιμοι να τους αφήσουμε πίσω και να τους ζητήσουμε να προχωρήσουν σε αναβάθμιση", είπε ο Banchereau. "Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε φορά που προσθέτουμε κάτι να εξακολουθεί να λειτουργεί ομαλά και στην παλιά γενιά".

Να αναφέρουμε ότι το The Division 2 είχε κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019 για τα PS4, Xbox One και PC, ενώ μπορεί να παιχτεί στις τρέχουσες κονσόλες των Sony και Microsoft μέσω του backwards compatibility, με τη μόνη αναβάθμιση στον τεχνικό του τομέα να είναι τα 60fps. 

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν αναπτύσσεται ένα The Division 3, πάντως έρχεται σύντομα το The Division: Heartland που θα αποτελέσει τo free-to-play PvE/PvP spinoff του franchise.