Το Atomic Heart κέρδισε τελικά τους gamers και τα πήγε περίφημα εμπορικά!

Ξεπέρασε τις προσδοκίες της publishing εταιρίας
22 Απριλίου 2023 21:25
Το Atomic Heart κέρδισε τελικά τους gamers και τα πήγε περίφημα εμπορικά!

Εμπορική επιτυχία αποδείχθηκε το Atomic Heart, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικές εβδομάδες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Focus Entertainment ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του παιχνιδιού ξεπέρασαν τις αρχικές της προσδοκίες, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2022/23.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, η Focus Entertainment είναι η εκδότρια του τίτλου, κλείνοντας τη σχετική συμφωνία με την ομάδα ανάπτυξης Mundfish τον Σεπτέμβριο του 2022. Παράλληλα, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί από το στούντιο, το Atomic Heart ξεπέρασε τους 5 εκατομμύρια παίκτες μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες από την κυκλοφορία του, γεγονός που δείχνει ότι όντως τα πήγε περίφημα. Ωστόσο, ο προσδιορισμός των πραγματικών πωλήσεων είναι δύσκολος στην προκειμένη περίπτωση, καθώς το παιχνίδι ήταν άμεσα διαθέσιμο από την πρώτη μέρα στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Προσεχώς αναμένεται να κυκλοφορήσει ακόμη περισσότερο περιεχόμενο για το Atomic Heart, με το στούντιο να ετοιμάζει τέσσερα DLC πακέτα που θα περιλαμβάνουν νέες περιοχές και εργαστήρια, όπλα, εχθρούς και bosses. Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε και το αναλυτικό review μας για την αρχική έκδοση του τίτλου, το οποίο είχε επιμεληθεί ο Σάκης Καρπάς.


Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως Focus Entertainment πέτυχε ρεκόρ εσόδων ύψους 194,1 εκατομμυρίων ευρώ το 2022, χάρη σε τίτλους όπως τα Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge, A Plague Tale: Requiem, Evil West και Atomic Heart, ενώ και τα live service παιχνίδια της ήταν καθοριστικής σημασίας για την οικονομική επιτυχία της.

Στο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε από την εταιρία εμπειρίες όπως το Aliens: Dark Descent, το Atlas Fallen της Deck13, το Banishers της DONTNOD: Ghosts of New Eden και το Warhammer 40,000: Space Marine 2.