Πρόεδρος Βραζιλίας: «Τα βιντεοπαιχνίδια είναι σκουπίδια που μαθαίνουν στα παιδιά να σκοτώνουν»

Νέες βαρύγδουπες δηλώσεις
19 Απριλίου 2023 14:02
Πρόεδρος Βραζιλίας: «Τα βιντεοπαιχνίδια είναι σκουπίδια που μαθαίνουν στα παιδιά να σκοτώνουν»

Σε μια συνάντηση που είχε χτες, την Τρίτη 18 Απριλίου με υπουργούς, κυβερνήτες και επικεφαλής αρχών, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για τα βιντεοπαιχνίδια, αναφερόμενος σε αυτά ως "σκουπίδια" και συνδέοντάς τα με τη "βία" και το "θάνατο". Μεταξύ άλλων παραπονέθηκε και για την έλλειψη παιχνιδιών που προωθούν την "αγάπη".

Αναλυτικότερα, ο Lula βρέθηκε σε ένα συνέδριο που είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους και τις επιθετικές ενέργειες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, και με προειδοποιητικό τόνο, ο Lula σχολίασε τη δυσκολία αντιμετώπισης της βίας, ακόμη και μετά την αφαίρεση εκατοντάδων ύποπτων προφίλ από τις διαδικτυακές πλατφόρμες τις τελευταίες δέκα ημέρες. Έπειτα στράφηκε στα βιντεοπαιχνίδια, κάνοντας μερικά ηχηρά σχόλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα βιντεοπαιχνίδια δεν ενθαρρύνουν την "εκπαίδευση" και χρησιμεύουν μόνο για να απασχολούν τους νέους και να τους κάνουν να συνηθίζουν την έκθεση σε θέματα σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά.

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε:

Όταν ο γιος μου είναι 4 ετών και κλαίει, τι κάνω γι' αυτόν; Του δίνω αμέσως ένα τάμπλετ για να παίξει. Του μαθαίνω να παίζει με ένα παιχνίδι.

Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που να μιλάει για την αγάπη. Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που να μιλάει για την εκπαίδευση. Είναι πάντα ένα παιχνίδι που μαθαίνει στα παιδιά πώς να σκοτώνουν. Πάντα έχει περισσότερους νεκρούς από ό,τι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απλά πάρτε το παιχνίδι μακριά, από το γιο μου, το γιο του καθενός από εσάς. Από τον εγγονό μου, τον εγγονό του καθενός από εσάς ... Αμφιβάλλω αν υπάρχει παιδί 8, 9, 10, 12 ετών, που δεν έχει συνηθίσει να περνάει πολύ χρόνο παίζοντας αυτά τα σκουπίδια.


Πηγή:ResetERA