Η Capcom αφαίρεσε χωρίς εξήγηση ένα χαρακτηριστικό από τα Resident Evil 2 & 3

Αφήνοντας την κοινότητα να αναρωτιέται
17 Απριλίου 2023 13:41
Η Capcom αφαίρεσε χωρίς εξήγηση ένα χαρακτηριστικό από τα Resident Evil 2 & 3

Σύμφωνα με χρήστες του Reddit, η Capcom αφαίρεσε απροσδόκητα τις ray tracing επιλογές γραφικών από τις PC εκδόσεις των remakes των Resident Evil 2 και Resident Evil 3. Τα εν λόγω next-gen lighting χαρακτηριστικά είχαν προστεθεί σε αυτά τα παιχνίδια, καθώς και στο Resident Evil 7, μέσα από μια δωρεάν ενημέρωση που έφτασε το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή μετέτρεψε τη μηχανή γραφικών για να κάνει χρήση του DirectX 12 API και πρόσθεσε και άλλα χαρακτηριστικά γραφικών, όπως το FSR της AMD.

Να σημειωθεί ότι παρόλο που το ray-tracing φαίνεται να έχει αφαιρεθεί, το AMD FSR παραμένει διαθέσιμο. Η αλλαγή φαίνεται να έγινε μετά από μια ενημέρωση και για τα δύο παιχνίδια στις 14 Απριλίου, η οποία καταγράφηκε από το SteamDB. Είναι ενδιαφέρον ότι το νεότερο remake της σειράς, το Resident Evil 4, εξακολουθεί να έχει κανονικά ray tracing.

Η Capcom δεν έχει δώσει ακόμη κάποια επίσημη εξήγηση για την αλλαγή. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν η αφαίρεση των ray tracing επιλογών είναι προσωρινή, ενδεχομένως λάθος, ή μόνιμη απόφαση. Φυσικά, ενώ το ray tracing μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση, η ξαφνική αφαίρεσή του από τα παιχνίδια έχει αφήσει πολλούς fans να αναρωτιούνται, οπότε μένει να δούμε τι όντως συνέβη.

Για την ιστορία, το Resident Evil 4, το νεότερο remake της Capcom, κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο μήνα για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε μέσα από το αναλυτικό video review που επιμελήθηκε για τους Unboxholics ο Σάκης Καρπάς και ο Γιώργος Πρίτσκας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ήδη υπάρχουν εικασίες ότι η Capcom ετοιμάζει ένα remake και για το Resident Evil 5. Περισσότερα σχετικά με τα στοιχεία που ανακάλυψε η κοινότητα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.