HALO: Τεράστιες ανακατατάξεις στην 343 – Εκτός σχεδόν όλοι οι επικεφαλής

Μεταξύ των απωλειών και ο Frank O'Connor!
17 Απριλίου 2023 13:21
HALO: Τεράστιες ανακατατάξεις στην 343 – Εκτός σχεδόν όλοι οι επικεφαλής

Όπως φαίνεται, η αποχώρηση της Bonnie Ross, πρώην επικεφαλής της 343 Industries, ήταν μόνο η αρχή μιας γενικότερης ανακατάταξης για το στούντιο των Halo, το οποίο πλέον έχει χάσει σχεδόν όλους τους επικεφαλής των διαφόρων τμημάτων του!

Συγκεκριμένα, τώρα έγινε γνωστό ότι και ο Frank O'Connor, ο Franchise Creative Director της shooter σειράς του Xbox, ενδέχεται να έχει αποχωρήσει από τη Microsoft μετά από σχεδόν 20 χρόνια συνεισφοράς στο Halo. Ο ίδιος ο O'Connor έκανε μερικές αλλαγές στη σελίδα του στο LinkedIn που δείχνουν ότι η θητεία του ως Franchise Creative Director του Halo έφτασε στο τέλος της τον Απρίλιο του 2023. Ο νέος του ρόλος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, υποδεικνύοντας μια πιθανή αποχώρηση από την εταιρεία.

Ο O'Connor ασχολείται με τη σειρά Halo από το 2004, αρχικά συντάσσοντας την εβδομαδιαία στήλη ενημέρωσης της Bungie κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Halo 2. Αφού η Bungie έφυγε για να αναπτύξει το νέο της IP, το Destiny, ο O'Connor επέλεξε να ενταχθεί στη Microsoft και να συνεργαστεί με το νέο της στούντιο, την 343 Industries, το 2008. Ως Franchise Creative Director, επικεντρώθηκε στις δημιουργικές και αφηγηματικές πτυχές της ανάπτυξης διαφόρων Halo projects, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, των μυθιστορημάτων και της πρόσφατης τηλεοπτικής σειράς Halo στο Paramount Plus.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως η πιθανή αποχώρηση του O'Connor έρχεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τη λίστα των απωλειών της 343 Industries. Το 2022, βασικά στελέχη όπως ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Nicolas "Sparth" Bouvier, ο επικεφαλής σχεδιασμού, Jerry Hook, και ο επικεφαλής σχεδιασμού του multiplayer, Andrew Witts, εγκατέλειψαν το στούντιο.

Επίσης, υπάρχει μια ανάρτηση που κάνει το γύρο των social media, η οποία υπονοεί ότι η Microsoft κάνει ένα γενικότερο…ξεκαθάρισμα, καθώς πλέον σχεδόν όλοι οι επικεφαλής τμημάτων της 343 Industries φαίνεται να έχουν φύγει!