ΕΠΙΣΗΜΟ: Η SEGA αγόρασε την εταιρία των Angry Birds για €700 εκατομμύρια!

Ένα ακόμη τεράστιο gaming deal
17 Απριλίου 2023 12:44
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η SEGA αγόρασε την εταιρία των Angry Birds για €700 εκατομμύρια!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η SEGA ήταν σε συζητήσεις για να εξαγοράσει την εταιρία του εξαιρετικά επιτυχημένου franchise Angry Birds και τελικά έτσι και έγινε. Συγκεκριμένα, η Sega Sammy Holdings (μητρική εταιρία της SEGA) ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Rovio Entertainment, της φινλανδικής ομάδας ανάπτυξης της δημοφιλούς σειράς. Το deal θα είναι τελικά ύψους 706 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024.

Η SEGA σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Rovio στην ανάπτυξη παιχνιδιών για smartphones, ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων εκδόσεων υφιστάμενων IPs της που μπορούν προσαρμοστούν στα mobile δεδομένα. Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει και να επιταχύνει σημαντικά την παγκόσμια εδραίωση του portfolio παιχνιδιών της SEGA. Εξάλλου, εκτιμάται πως η mobile gaming αγορά θα αντιπροσωπεύει το 56% της παγκόσμιας gaming αγοράς μέχρι το 2026 και η SEGA θέλει προφανώς ενισχύσει τη θέση της στον τομέα αυτό μέσω της εξαγοράς της Rovio.

Επιπλέον, η SEGA στοχεύει να βοηθήσει τη Rovio να επεκταθεί και πέρα από το mobile gaming. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι από το λανσάρισμα του Angry Birds το 2009, η Rovio δυσκολεύτηκε να αναπαράγει την τεράστια επιτυχία του, παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια της έχουν κατέβει πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές. Έτσι, τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την Android έκδοση του Angry Birds και ότι θα μετονομάσει την έκδοση του iOS, υποστηρίζοντας ότι η δημοτικότητα του επιτυχημένου τίτλου από το 2009 επηρέαζε ακόμη και σήμερα την απόδοση των άλλων παιχνιδιών της. Οι δυνατότητες και η υποστήριξη της SEGA αναμένεται να βοηθήσουν τη Rovio να βρει επιτέλους ένα πιο σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο.

Για την ιστορία, η SEGA έχει αγοράσει στο παρελθόν διάφορα στούντιο παιχνιδιών, μεταξύ των οποίων η Creative Assembly των Total War το 2005 και η Atlus των Persona το 2013.

Tags: