Η SEGA ετοιμάζει τεράστια αγορά ενός gaming κολοσσού για 1 δισεκατομμύριο

Επιβεβαιώθηκε πως έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις
16 Απριλίου 2023 16:06
Η SEGA ετοιμάζει τεράστια αγορά ενός gaming κολοσσού για 1 δισεκατομμύριο

Η Sega Sammy Holdings, μητρική εταιρία της SEGA, φαίνεται ότι είναι στα πρόθυρα της εξαγοράς της Rovio Entertainment, της φινλανδικής εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών που βρίσκεται πίσω από την εξαιρετικά δημοφιλή σειρά Angry Birds. Αρχικά, πριν μερικές ώρες, το Wall Street Journal ανέφερε ότι η Sega βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά της Rovio έναντι περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Εάν οι συζητήσεις εξελιχθούν ομαλά, η συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών.

Λίγο αργότερα, η ίδια η Rovio επιβεβαίωσε ότι όντως βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Sega Sammy Holdings. Η εταιρεία τόνισε: "Η Rovio και η Sega θα δώσουν περαιτέρω πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή. Δεν υπάρχει βεβαιότητα για το πότε θα πραγματοποιηθεί η πιθανή προσφορά ή αν θα πραγματοποιηθεί καθόλου, ούτε για τους όρους αυτής της πιθανής προσφοράς".

Πριν από την εμπλοκή της Sega, η Rovio είχε γίνει στόχος της εταιρίας ανάπτυξης mobile παιχνιδιών Playtika, με έδρα το Ισραήλ, γνωστή για casual παιχνίδια τύπου-τζόγου, όπως κουλοχέρηδες, πόκερ, κ.α. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Rovio ξεκίνησε μια στρατηγική επισκόπηση και προκαταρκτικές συζητήσεις με διάφορες άλλες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Playtika. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, η Playtika ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις της με τη Rovio έληξαν χωρίς αποτέλεσμα, ανοίγοντας το δρόμο για την πιθανή εξαγορά από τη Sega.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, τελευταία η Rovio παλεύει για την καθιέρωση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου που θα περιλαμβάνει τόσο το εξαιρετικά επιτυχημένο Angry Birds όσο και τις άλλες προσφορές της. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την Android έκδοση του Angry Birds και ότι θα μετονομάσει την έκδοση του iOS, υποστηρίζοντας ότι η δημοτικότητα του επιτυχημένου τίτλου από το 2009 επηρέαζε ακόμη και σήμερα την απόδοση των άλλων παιχνιδιών της.