Joseph Staten: Ο θρύλος των Halo έφυγε από τη Microsoft και το Xbox

Μετά την αποχώρησή του από την 343 Industries νωρίτερα φέτος
09 Απριλίου 2023 17:58
Joseph Staten: Ο θρύλος των Halo έφυγε από τη Microsoft και το Xbox

Ο Joseph Staten, βετεράνος της σειράς Halo και πρώην επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος του Halo Infinite, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Xbox και τη Microsoft γενικότερα, μετά από εννέα χρόνια. Η ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς fans, οι οποίοι αναρωτιόντουσαν τι τον ώθησε στην αποχώρησή του και ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του.

Ο Staten θεωρείται ευρέως ως μία από τις βασικές φιγούρες πίσω από την επιτυχία της σειράς Halo, έχοντας εργαστεί ως cinematic director στα Halo: Combat Evolved, Halo 2 και Halo 3, καθώς και ως co-creative director στο Destiny, ενώ ήταν στην Bungie. Τελικά επέστρεψε στη Microsoft το 2014 ως senior creative director, επιβλέποντας διάφορα παιχνίδια για το Xbox Publishing τμήμα. Το 2020, επέστρεψε στο σύμπαν του Halo ως επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος του Halo Infinite, βοηθώντας να ορθοποδήσει ξανά η ανάπτυξη του παιχνιδιού μετά την αρχική καταστροφική παρουσίαση λίγο πριν την κυκλοφορία του Xbox Series X.

Νωρίτερα φέτος, ο Staten έφυγε από την 343 Industries και επανήλθε στην Xbox Publishing, περίπου την ίδια στιγμή που η Microsoft απέλυσε πάνω από 10.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από την 343 και άλλα στούντιο του Xbox. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτές οι απολύσεις είχαν αντίκτυπο στην απόφασή του να εγκαταλείψει την εταιρία συνολικά.

Μιλώντας στο IGN, ένα εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Staten και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συμβολή του στο franchise Halo και στο Xbox συνολικά. Η εταιρία του ευχήθηκε επίσης τα καλύτερα στη νέα του περιπέτεια. Ο ίδιος ο Staten μέσα από το Twitter αναγνώρισε την είδηση και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στο Xbox για την υποστήριξή τους. Επίσης, υπονόησε ότι σύντομα θα έχει περισσότερες πληροφορίες να μοιραστεί σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια.

Να σημειωθεί πως η επιρροή του Staten μπορεί να φανεί σε πολλές πτυχές του Halo Infinite, από την ιστορία και το gameplay μέχρι το multiplayer και το live-service κομμάτι της. Μένει να δούμε πώς η απουσία του θα επηρεάσει την υποστήριξη του παιχνιδιού μετά την κυκλοφορία του και τις μελλοντικές ενημερώσεις περιεχομένου.

Όσο για το τι θα κάνει στη συνέχεια ο Staten, υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Θα μπορούσε να ενταχθεί σε άλλο στούντιο ή publisher, να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση ή να ακολουθήσει άλλες δημιουργικές περιπέτειες.