Επικεφαλής PlayStation: “Δεν θα ανακάμψουμε ποτέ” αν επιτραπεί στη Microsoft να αγοράσει την Activision

Νέες έντονες αντιδράσεις από τη Sony
08 Απριλίου 2023 23:46
Επικεφαλής PlayStation: “Δεν θα ανακάμψουμε ποτέ” αν επιτραπεί στη Microsoft να αγοράσει την Activision

Η προτεινόμενη συγχώνευση της Microsoft και της Activision Blizzard παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στη βιομηχανία παιχνιδιών από τότε που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022. Η συμφωνία, αξίας 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να δώσει στη Microsoft τον έλεγχο μερικών απίστευτα δημοφιλών franchises, όπως τα Call of Duty, Overwatch, World of Warcraft και Candy Crush. Ένα από τα μεγαλύτερο εμπόδια για το deal, ήταν η βρετανική CMA, η οποία αρχικά διατηρούσε πολύ σκληρή στάση, θεωρώντας πως η κίνηση της Microsoft θα βλάψει τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα η Μ. Βρετανία άλλαξε και επίσημα στάση, αναιρώντας όλους τους προβληματισμούς της για την αγορά των κονσολών και εστιάζοντας αποκλειστικά στην αναδυόμενη cloud gaming αγορά. Όπως φαίνεται, αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Sony, η οποία επέκρινε τη ρυθμιστική αρχή για την "πρωτοφανή και παράλογη" αλλαγή στάσης της. Η Sony κατηγόρησε την CMA ότι αγνοεί τα "facts", ότι η λογική της είναι γεμάτη "σφάλματα" και ότι βασίζεται σε "εικασίες".

Μάλιστα, η Sony επισημαίνει ότι οι gamers είναι "παρατηρητικοί καταναλωτές με υψηλές προσδοκίες", παραπέμποντας στη λίστα των αποδεικτικών στοιχείων μέχρι και forum posts που χρονολογούνται μια δεκαετία πριν. Έτσι, σημειώνει ότι αν η Microsoft εξαγοράσει την Activision και αρχίσει να κυκλοφορεί προβληματικές εκδόσεις του Call of Duty στο PlayStation, μπορεί να παραγκωνιστεί η δυνατότητά της να κερδίζει στα συγκριτικά του Digital Foundry. Οι έντονες αντιδράσεις της καταλήγουν πώς το deal θα μπορούσε να κάνει ανεπανόρθωτη ζημία και πως το PlayStation δε θα μπορούσε να ανακάμψει ποτέ.

Μεταξύ άλλων το επίσημο έγγραφο που κατέθεσε η Sony γράφει χαρακτηριστικά:

Οποιαδήποτε υποβάθμιση της τιμής, της απόδοσης ή της ποιότητας του παιχνιδιού στο PlayStation ή οποιασδήποτε καθυστερήση στην κυκλοφορία θα έβλαπτε γρήγορα τη φήμη της SIE και θα προκαλούσε απώλεια engagement και παικτών. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της SIE, Jim Ryan, στην CMA κατά την ακρόαση για τα διορθωτικά μέτρα, εάν το PlayStation λάμβανε μια υποβαθμισμένη έκδοση του Call of Duty, αυτό θα "έβλαπτε σοβαρά την τη φήμη μας. Οι παίκτες μας θα εγκατέλειπαν μαζικά την πλατφόρμα μας και τα διαδικτυακά φαινόμενα θα επιδείνωναν το πρόβλημα. Η επιχείρησή μας δεν θα ανέκαμπτε ποτέ.