Ο επικεφαλής του Google Stadia, Phil Harrison, έφυγε οριστικά από την εταιρία

Μετά το κλείσιμο της gaming πλατφόρμας
06 Απριλίου 2023 11:10
Ο επικεφαλής του Google Stadia, Phil Harrison, έφυγε οριστικά από την εταιρία

Η φιλόδοξη cloud gaming υπηρεσία της Google, το Stadia, έκλεισε επίσημα τον Ιανουάριο του 2023, μετά από λιγότερα από τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Η υπηρεσία, η οποία υποσχόταν streaming παιχνιδιών σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς την ανάγκη ακριβού hardware, δεν κατάφερε να προσελκύσει αρκετούς χρήστες και developers, παρά τους τεράστιους πόρους και τη φήμη της Google. Τώρα, μετά το κλείσιμο του Stadia, η εταιρία έχασε και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της: τον Phil Harrison, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της gaming πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, τα νέα ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας από το μέσο Business Insider, αλλά για την ώρα ούτε η Google ούτε ο ίδιος ο Harrison έχουν κάνει κάποια δήλωση. Κάπως έτσι, λοιπόν, κλείνει οριστικά ο κύκλος του Stadia, αφού σχεδόν κάθε αξιοσημείωτο στέλεχός του έχει πλέον αποχωρήσει από τον τεχνολογικό κολοσσό. Για παράδειγμα, η Jade Raymond που ήταν υπεύθυνη των στούντιο του Stadia Games and Entertainment τμήματος, έχει αποχωρήσει και αυτή και πλέον εργάζεται για το PlayStation μέσα από τη νέα ομάδα ανάπτυξης Haven Studios.

Για την ιστορία, ο Phil Harrison είναι μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, με πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας σε ηγετικούς ρόλους σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Sony το 1992, όπου έγινε πρόεδρος των Sony Computer Entertainment Worldwide Studios και επέβλεψε την κυκλοφορία πολλών επιτυχημένων παιχνιδιών. Τελικά έφυγε από την εταιρεία μετά τα προβλήματα με το λανσάρισμα του PS3 το 2008. Αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 2012, αλλά έφυγε το 2015, μετά την καταστροφική κυκλοφορία του Xbox One. Το 2018, εντάχθηκε τελικά στη Google ως αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Stadia.