Cyberpunk 2077: Το νέο Ray Tracing update «λιώνει» PCs - 16 FPS στην RTX 4090! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το path tracing θα ζορίσει ακόμη και τα καλύτερα συστήματα
05 Απριλίου 2023 17:37
Cyberpunk 2077: Το νέο Ray Tracing update «λιώνει» PCs - 16 FPS στην RTX 4090! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μερικές ημέρες από τώρα η CD Projekt πρόκειται να κυκλοφορήσει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για το Cyberpunk 2077, η οποία κυριολεκτικά θα μεταμορφώσει τον τεχνικό του τομέα. Συγκεκριμένα, στις 11 Απριλίου θα γίνει διαθέσιμο το Ray Tracing: Overdrive Mode για την PC έκδοση του open world τίτλου.

Η εν λόγω λειτουργία αναμένεται να ζορίσει ακόμη και τα πιο ικανά PCs, αφού θα κάνει χρήση path tracing. Η πολωνική ομάδα έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο σε συνεργασία με την NVIDIA για να δείξει το εντυπωσιακό αντίκτυπο του εν λόγω mode στα γραφικά και όπως φαίνεται, χωρίς το DLSS 3, ακόμη η πανίσχυρη RTX 4090 μπορεί να αποδώσει μόνο 16FPS!

Περιγράφοντας την αναβάθμιση, το βίντεο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αυτό το demo παρουσιάζει το path tracing, επίσης γνωστό ως full ray tracing, μια προηγμένη και πολύ απαιτητική για την GPU μορφή ray tracing που προσομοιώνει με ακρίβεια το φως σε ολόκληρη τη σκηνή.

Οι προηγούμενες τεχνικές υπολόγιζαν ξεχωριστά τα ray-traced shadows, reflections και global illumination για έναν μικρό αριθμό πηγών φωτός.

Το Full ray tracing μοντελοποιεί όλες τις ιδιότητες του φωτός από ένα απεριόριστο αριθμό πηγών, παρέχοντας φυσικά σωστές σκιές, ανακλάσεις και συνολικό φωτισμό σε όλα τα αντικείμενα.

Παράλληλα με το νέο τρέιλερ, η NVIDIA μοιράστηκε επίσης μερικά συγκριτικά screenshots, τα οποία μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2020 για τα PS4, Xbox One και PC, με τις εβδομάδες που ακολούθησαν να είναι χαοτικές. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι υπέφερε από πολύ σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ειδικότερα στις εκδόσεις των PS4 και Xbox One, σε βαθμό που αφαιρέθηκε από το PlayStation Store προσωρινά, ενώ έπεσαν μηνήσεις και ξεκίνησαν ειδικά προγράμματα επιστροφής χρημάτων.

Η μεγάλη αναβίωση για τον τίτλο ήρθε μέσα στο 2022, αφού χάρη στο anime Cyberpunk: Edgerunners του Netflix, τα μεγάλες updates και τις PS5 και Xbox Series X|S εκδόσεις που έφτασαν τον Φεβρουάριο, κατάφερε να σπάσει πολλαπλά ρεκόρ παικτών και πωλήσεων. Πλέον η κοινότητα έχει να προσμένει τόσο το Phantom Liberty πακέτο επέκτασης μέσα στο 2023, όσο και ένα ολοκληρωμένο sequel που βρίσκεται στα σκαριά.