ROG ALLY: Η νέα φορητή κονσόλα της Asus κοντράρει το Steam Deck με τρελές επιδόσεις

Τελικά δεν ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα
04 Απριλίου 2023 20:03
ROG ALLY: Η νέα φορητή κονσόλα της Asus κοντράρει το Steam Deck με τρελές επιδόσεις

Την Πρωταπριλιά η ASUS αποφάσισε να προβεί σε μια αναπάντεχη κίνηση, αποκαλύπτοντας πως ετοιμάζει την πρώτη της φορητή gaming κονσόλα που στοχεύει να ανταγωνιστεί το Steam Deck. Αναμενόμενα, πολλοί ήταν διστακτικοί και δεν πίστεψαν εκ πρώτης όψεως την ανακοίνωση, εξαιτίας της ημέρας. Τώρα, η εταιρία ήρθε να επιβεβαιώσει εκ νέου την κονσόλα, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για πραγματικό προϊόν που όντως θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ROG Ally είναι μια φορητή κονσόλα με Windows λειτουργικό σύστημα που μοιάζει αρκετά με το Steam Deck όσον αφορά το μέγεθος και τη διάταξη. Διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών με αναλογία 16:9, ανάλυση 1080p και ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Διαθέτει επίσης δύο αναλογικούς μοχλούς, D-pad, τέσσερα μπροστινά κουμπιά, bumpers, σκανδάλες και δύο πίσω κουμπιά.

Το ROG Ally είναι θεωρητικά πανίσχυρο, κάνοντας χρήση μιας προσαρμοσμένης AMD Ryzen APU που χρησιμοποιεί τις αρχιτεκτονικές Zen4 και RDNA3 των 4nm. Η ASUS ισχυρίζεται ότι αυτή η APU παρέχει διπλάσιες επιδόσεις από την APU του Steam Deck. Παράλληλα, η συσκευή διαθέτει σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες που εμποδίζει την υπερθέρμανση.

Όσον αφορά το περιεχόμενο, το Ally θα έχει εγκατεστημένα τα Windows 11, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοχοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα παιχνιδιών θέλουν, όπως τα Steam, Epic Games Store και Xbox Game Pass. Παράλληλα, θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή ή λογισμικό των Windows, όπως το Discord, το Spotify ή το Netflix.

Το ROG Ally θα φορτίζει μέσω USB-C, αλλά για την ώρα δε γνωρίζουμε τίποτα για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες για ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του, αφού η φορητή κονσόλα θα μπορεί επίσης να εκμεταλλευτεί και εξωτερική GPU, μέσα από το ASUS ROG XG Mobile, για ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Η ASUS δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία κυκλοφορίας ή την τιμή του ROG Ally, ωστόσο παρακάτω θα βρείτε το βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση.