ΒΙΝΤΕΟ: Τύπος έφτιαξε ξανά το Temple Run με απίστευτα ρεαλιστικά γραφικά!

Κάνοντας χρήση της Unreal Engine 5
03 Απριλίου 2023 13:42
ΒΙΝΤΕΟ: Τύπος έφτιαξε ξανά το Temple Run με απίστευτα ρεαλιστικά γραφικά!

Το Temple Run θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά και εθιστικά mobile παιχνίδια όλων των εποχών. Ανήκει στο είδος του endless running, με τον παίκτη να ελέγχει έναν εξερευνητή που έχει κλέψει ένα χρυσό είδωλο από έναν αρχαίο ναό και ο οποίος καταδιώκεται από μια ορδή δαιμονικών πιθήκων.

Τώρα, η ομάδα του γνωστού για τέτοιες δημιουργίες YouTube καναλιού TeaserPlay αποφάσισε να τιμήσει το κλασικό παιχνίδι των Keith Shepherd και Natalia Luckyanova, δείχνοντάς μας πώς θα ήταν το Temple Run αν είχε ρεαλιστικά γραφικά και φτιαχνόταν το 2023 στην υπερσύγχρονη Unreal Engine 5.

Το βίντεο της έγινε viral και έχει πάνω από 2.7 εκατομμύρια προβολές στο Twitter, καθώς και άλλο μισό εκατομμύριο σχεδόν στο YouTube, τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο. Όπως μπορείτε να δείτε και μέσα από τον player που ακολουθεί, παρουσιάζει τον βασικό χαρακτήρα του Temple Run να τρέχει σε ένα τρομερά λεπτομερές περιβάλλον, με ρεαλιστικό φωτισμό, σκιές, αντανακλάσεις, εφέ φωτιάς και καταστροφής, textures και animations.

Οι περισσότεροι χρήστες των social media έμειναν τρομερά εντυπωσιασμένοι με το αποτέλεσμα, αφού η αντίθεση μεταξύ των απλοϊκών γραφικών του αρχικού παιχνιδιού και των ρεαλιστικών γραφικών της Unreal Engine 5 είναι τρομερά έντονη. Βέβαια, υπήρξαν και αυτοί που παραπονέθηκαν για λεπτομέρειες όπως το animation του τρεξίματος, ωστόσο είναι λογικό να υπάρχουν ψεγάδια, μιας και πρόκειται για fan-made project. Το σίγουρα είναι πως έχουμε μια ακόμη επιβεβαίωση πώς η Unreal Engine 5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκπληκτικών γραφικών σχεδόν σε οποιοδήποτε genre.

Για την ιστορία, το Temple Run έχει κατέβει μέχρι σήμερα πάνω από 1 δισεκατομμύριο φορές σε διάφορες πλατφόρμες. Έχει επίσης εμπνεύσει πολλά άλλα παιχνίδια που αντιγράφουν το gameplay και το branding του. Το Temple Run ήταν επίσης ένα από τα πρώτα παιχνίδια που καθιέρωσαν το freemium μοντέλο, όπου το βασικό περιεχόμενο είναι δωρεάν, με in-app purchases για επιπλέον νομίσματα, power-ups και χαρακτήρες. Το Temple Run έχει γεννήσει επίσης βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ υπήρξαν και συζητήσεις για πιθανή κινηματογραφική μεταφορά.