Δικαιώθηκε η υπόθεση του απολυμένου συνθέτη του Halo

Ποιοι ήταν οι λόγοι της απόλυσης του από τη Bungie
05 Σεπτεμβρίου 2015 17:35
Δικαιώθηκε η υπόθεση του απολυμένου συνθέτη του Halo

Ο Martin O'Donnell, συνθέτης της σειράς Halo και προσφάτως του Destiny, δικαιώθηκε από το δικαστήριο στην υπόθεση απόλυσης του από την Bungie τον Απρίλιο του 2014. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε το δικαστήριο, επιστρέφονται στον κάτοχο τους οι μετοχές του στη Bungie, ενώ του αποδίδονται $95.000 από τον μη καταβαλλόμενο μισθό του και ακόμη $124.500 από τα κέρδη των μετοχών του για την δουλειά που κατέβαλλε στο Destiny το 2014. 

Η ίντριγκα της υπόθεσης, δηλαδή οι λόγοι που οδήγησαν στη ρήξη μεταξύ του O'Donnell και της Bungie, αποκαλύφθηκαν επίσης ελέω της διαμάχης. Φαίνεται πως ο λόγος είναι γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το soundtrack του παιχνιδιού στο E3 2013 trailer του Destiny και αντί αυτού η Activision το αντικατέστησε με δική της μουσική. Η Bungie με τη σειρά της διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός αυτό, παίρνοντας το μέρος του O'Donnell όμως αυτό ήταν που πυροδότησε την σχέση των δύο. 

Ο O'Donnell κατηγορήθηκε πως απειλούσε εργαζόμενους στη Bungie να μην αναρτήσουν το trailer και πως δημιουργούσε ταραχή στα briefings. Αντίθετα, αυτός υποστήριξε πως αντιστεκόταν στην διαβρωτική παρουσία της Activision στην συλλογική κουλτούρα της Bungie. Το ίδιο του το σπίτι λοιπόν, αισθάνθηκε πως ο O'Donnell είχε μια ανυπότακτη συμπεριφορά μιας και είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημοσιεύσει το soundtrack του Destiny, παρακάμπτοντας τις εντολές του CEO, Harold Ryan. Αυτό ουσιαστικά έθεσε σε κίνηση τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του. 

Την πλήρης απόφαση του δικαστηρίου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ και περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία ακρόασης του και τα χρήματα που παίζονταν στο τραπέζι. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως για το τρίτο οικονομικό έτος της Activision το Destiny προσέφερε έσοδα των 47.5 εκ. δολαρίων, πουλώντας περίπου 6.3 εκ. αντίτυπα.