Μεγάλη καθυστέρηση για το Ark 2 – Πότε θα κυκλοφορήσει;

Νέες δηλώσεις από το Studio Wildcard
01 Απριλίου 2023 14:26
Μεγάλη καθυστέρηση για το Ark 2 – Πότε θα κυκλοφορήσει;

Η ομάδα ανάπτυξης του Ark 2 ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι τελικά θα καθυστερήσει και δε θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 όπως ήταν προγραμματισμένο. Πιο συγκεκριμένα, το Studio Wildcard επιβεβαίωσε μέσα από το επίσημο site του το μεγάλο χρονοδιάγραμμά της, στο οποίο μεταξύ άλλων αποκαλύπτει την αναβολή του τίτλου.

Όπως εξήγησε το στούντιο έχει κάποιες δυσκολίες με την Unreal Engine 5 και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τα τέλη του 2024 για να το παίξετε. Οι επίσημες δηλώσεις αναφέρουν τα εξής:

Μετά από πολύ σκέψη, το Ark 2 θα καθυστερήσει μέχρι το τέλος του 2024 και θα γίνει διαθέσιμο σε Xbox κονσόλες, στο Game Pass και στα Windows PC.

Στόχος μας είναι να κάνουμε το Ark 2 το καλύτερο παιχνίδι που μπορεί να είναι και να προσφέρουμε μια πραγματικά εξαιρετική και ικανοποιητική εμπειρία στους παίκτες. Η Unreal Egine 5 είναι μια νέα τεχνολογία για εμάς (και όλους τους προγραμματιστές) και στοχεύουμε να την χρησιμοποιήσουμε στο μέγιστο, ενώ παράλληλα δημιουργούμε ένα παιχνίδι με τέτοιο εύρος που δεν το έχουμε ξανά κάνει ποτέ.

Καθώς προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή τη μηχανή γραφικών, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για την ανάπτυξη του τίτλου. Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Η υποστήριξη και το πάθος σας είναι ζωτικής σημασίας για εμάς και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά για να σας προσφέρουμε την απόλυτη next-gen εμπειρία επιβίωσης με δεινόσαυρους.

Νέα κλεφτή ματιά στο Ark II με τον Vin Diesel να καβαλά δεινόσαυρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εταιρία έκανε επίσης γνωστό ότι μια next-gen version του αρχικού παιχνιδιού πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Αύγουστο.

Να σας υπενθυμίσουμε κάπου εδώ, ότι το Ark 2 ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 κατά τη διάρκεια των The Game Awards και είχε κλέψει τις εντυπώσεις, αφού πρωταγωνιστής ήταν ο διάσημος ηθοποιός, Vin Diesel.

Το Ark 2 βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα Xbox και PC. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τίτλος θα καταφθάσει και στο Xbox Game Pass.