Πόσο χρονών είναι ο Kratos στο God of War: Ragnarok; H επικρατέστερη θεωρία

Η κοινότητα του παιχνιδιού έχει προσπαθήσει να φτάσει στην απάντηση μέσα από ιστορικά γεγονότα
01 Απριλίου 2023 11:58
Πόσο χρονών είναι ο Kratos στο God of War: Ragnarok; H επικρατέστερη θεωρία

Έχετε αναρτηθεί ποτέ παίζοντας τα God of War πόσο χρονών είναι πλέον ο Kratos; Ένα από τα μυστήρια της ιστορίας του God of War είναι η ηλικία του και από το reboot του 2018 και έπειτα, η κοινότητα του παιχνιδιού έχει προσπαθήσει να ιχνηλατήσει όλα τα στοιχεία, να τα συνθέσει και να καταλήξει σε μια εκτίμηση για το πόσο χρονών είναι τελικά ο αγαπημένος Θεός του Πολέμου του gaming. 

Δυστυχώς για όσους αναρωτιούνται δεν υπάρχουν στιβαρά στοιχεία ή κάποια επιβεβαίωση από τους δημιουργούς ακόμη για την ηλικία του, επομένως οι εικασίες γίνονται βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών και hints που έχουν δοθεί στην παλιά τριλογία, το νέο God of War (2018) και το God of War: Ragnarok

Υπάρχουν όμως δύο εκδοχές στην ιστορία και η πρώτη βασίζεται σε δύο πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Η εκδοχή Νο.1 αναφέρει ότι ο Kratos φεύγει από την Ελλάδα περί το 464 π.Χ. και η περίοδος του Fimbulwinter ξεκινάει το 536 μ.Χ. Το Fimbulwinter λένε ότι το εμπνεύστηκαν οι Σκανδιναβοί από μια περίοδο τρομερού παγετού που κράτησε ενάμιση χρόνο στο βόρειο ημισφαίριο.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς το 464 π.Χ. έγινε ένας τρομερός σεισμός που κατέστρεψε τη Σπάρτη, αφήνοντας πίσω του 20.000 νεκρούς και το φινάλε του God of War ΙΙΙ βασίζεται πάνω-κάτω σε αυτό το γεγονός. 

Εκεί υπολογίζεται ότι ο Kratos έφυγε από την Ελλάδα όντας περίπου 45-50 ετών. Η περίοδος του Fimbulwinter είναι αυτή που ξαναβλέπουμε τον Kratos στο God of War του 2018 και εάν στέκουν τα ιστορικά δεδομένα, τότε είναι περίπου 1.050 ετών εκείνη την περίοδο, επομένως στο  God of War: Ragnarok είναι περίπου 1064 ετών -εάν προσθέσουμε και τα χρόνια του Ατρέα. Και αυτό διότι σύμφωνα με το επίσημο novel του GoW, ο Ατρέας είναι 11 χρονών στο πρώτο παιχνίδι και εφόσον το Fimbulwinter διαρκεί τρία χρόνια, τότε στο "Ragnarok" o Ατρέας είναι 14 ετών. 

Βέβαια, υπάρχει μια αρκετά θολή περίοδος για το τι συνέβη στον Kratos μεταξύ God of War 3 και το reboot του 2018, όπου έχει εγκατασταθεί για καιρό στο Midgard, έχοντας στο πλάι του τον γιο του, Atreus. 

Υπάρχει και η εκδοχή Νο.2, ωστόσο, που βασίζεται σε μερικά διαφορετικά στοιχεία. Όπως στο πρώτο παιχνίδι που όσο βρίσκεται στο Ναό του Tyr μαθαίνουμε ότι κοιμόταν για περίπου 150 χειμώνες. Μετά συναντάει ένα ελληνικό βάζο με μια ζωγραφιά του, κάτι που σημαίνει ότι ο Kratos βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια στο Midgard. Ωστόσο, η εκδοχή του να είναι 150 χρονών σύμφωνα με διάφορα Reddit threads και εικασίες είναι η λιγότερο πιθανή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kratos δεν είναι αθάνατος αλλά έχει θεϊκές δυνάμεις που τον κάνουν σχεδόν άτρωτο και δεν γερνάει όπως ένα κανονικό άτομο. 

*Πηγές Reddit, ScreenRant και GameRevolution.