Η E3 2023 ακυρώθηκε

Είδηση της τελευταίας στιγμής
30 Μαρτίου 2023 23:50
Η E3 2023 ακυρώθηκε

Μετά από αρκετές εβδομάδες σύγχυσης, φαίνεται πως η E3 2023 ακυρώθηκε, αφού πολλές εταιρίες αποφάσισαν να μην παρευρεθούν ούτε αυτή την φορά στην εκδήλωση. Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια την εταιρία ESA (Entertainment Software Association), η οποία έστειλε μια ειδική επιστολή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το IGN.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η E3 ήταν να επιστρέψει κανονικά φέτος με ένα μεγάλο event, που θα γινόταν αυτόν τον Ιούνιο, στο Los Angeles Convention Center. Μάλιστα, είχε γίνει γνωστό εδώ ότι καμία από τις μεγάλες εταιρίες της βιομηχανίας, όπως η Sony, η Microsoft και η Nintendo, θα είχαν κάποια ειδική παρουσίαση στην έκθεση.

Δύο πηγές επιβεβαίωσαν στο IGN ότι η έκθεση ακυρώθηκε, με την ESA να στέλνει email σε διάφορα μέλη της. Μεταξύ άλλων το email έλεγε τα εξής:

Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση λόγω της όλης προσπάθειας που καταβάλαμε εμείς, αλλά και οι συνεργάτες μας για να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός. Έπρεπε να κάνουμε ό,τι είναι σωστό για τον κλάδο και αυτό που είναι σωστό για την E3. Εκτιμούμε και καταλαβαίνουμε ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρίες δε θα είχαν έτοιμα demo των παιχνιδιών τους, αλλά και ότι οι προκλήσεις ήταν πολλές και αυτό ήταν εμπόδιο που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν.

Για όσους δεσμεύτηκαν να έρθουν στην E3 2023, λυπούμαστε που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το showcase που σας αξίζει και που περιμένετε από την ReedPop.

Η πρώτη δημοσίευση της E3 στο Twitter

Μέχρι και ο ίδιος ο Geoff Keighley σχολίασε την ακύρωση της E3 με μία φωτογραφία, η οποία μεταξύ άλλων λέει: "Εδώ είμαι εγώ, 15 χρόνων στην E3 του 1995. H Ε3 σήμαινε τόσα πολλά για εμένα, αλλά και για εσάς. Πριν από τέσσερα χρόνια, συνειδητοποίησα ότι η E3 δεν εξελισσόταν όπως έπρεπε για να είναι ανταγωνιστική σε αυτόν τον παγκόσμιο ψηφιακό κόσμο. Έτσι ξεκινήσαμε να χτίζουμε τον επόμενο. Τα λέμε στο Summer Game Fest στις 8 Ιουνίου."

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι φέτος η έκθεση θα ετοιμαζόταν για τη μεγάλη της επιστροφή, μετά την ολοκληρωτική περσυνή της απουσία και έχοντας εντελώς διαφορετικό διοργανωτή. Συγκεκριμένα, πίσω από το σόου θα βρισκόταν η ReedPop, η εταιρία που ευθύνεται για την PAX.

Η επιστολή λέει επίσης ότι η ReedPop και η ESA θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους για κάποια μελλοντική E3.

Tags: