Silent Hill 2 Remake: Τελικά δεν είναι έτοιμο – Ξεκαθαρίζει το τοπίο η Bloober Team

Μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της
30 Μαρτίου 2023 15:51
Silent Hill 2 Remake: Τελικά δεν είναι έτοιμο – Ξεκαθαρίζει το τοπίο η Bloober Team

Πριν μερικές ημέρες είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου μια φήμη πως το Silent Hill 2 ενδέχεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, ακόμη και μέσα στους επόμενους μήνες, μιας και η ανάπτυξή του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Bloober Team, Pitor Babieno, ο οποίος φάνηκε να λέει κάτι τέτοιο μιλώντας στην πολωνική ιστοσελίδα Bankier.pl. Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης έσπευσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τονίζοντας πως τα λεγόμενα του Babieno έχουν παρερμηνευτεί εξαιτίας ανακριβειών στην μετάφραση από την πολωνική γλώσσα.

Η Bloober δεν αρνήθηκε πως όντως η ανάπτυξη πλησιάζει στο τέλος, αλλά επισήμανε ότι σίγουρα δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο ακόμη. Αντιθέτως, παρότρυνε τους fans να περιμένουν νεότερα από την Konami, όταν φυσικά το στούντιο και η publishing εταιρία θα είναι σε θέση να μοιραστούν νέες πληροφορίες.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

Ως Bloober Team, δε σχολιάζουμε φήμες. Ωστόσο, αυτή τη φορά πρέπει να πάρουμε το λόγο, καθώς ορισμένες πρόσφατες δηλώσεις μας έχουν παρερμηνευτεί εξαιτίας ανακριβειών στην μετάφραση. Τα μηνύματα της εταιρίας μας δεν περιείχαν προβλέψεις για τις πωλήσεις συγκεκριμένων τίτλων. Τα στοιχεία που συνδέονται με το Silent Hill 2 αναφέρονται στην πιθανή επιτυχία του είδους των παιχνιδιών στα οποία θα επικεντρωθούμε στο μέλλον.

Επίσης, δεν είναι αλήθεια ότι έχουμε ανακοινώσει ότι το Silent Hill 2 είναι έτοιμο για κυκλοφορία. Ανεξάρτητα από το στάδιο ανάπτυξης, όλες οι δραστηριότητές μας επικεντρώνονται στην επίτευξη της υψηλότερης δυνατής ποιότητας για το τελικό προϊόν - την ποιότητα που αξίζουν οι fans του Silent Hill 2. Γνωρίζουμε ότι οι παίκτες περιμένουν περισσότερες πληροφορίες για το Silent Hill 2. Μόλις αυτές οι πληροφορίες γίνουν διαθέσιμες, είμαστε σίγουροι ότι η Konami, ο publisher του παιχνιδιού, θα τις μοιραστεί με τους fans.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παρέχουμε παιχνίδια υψηλής ποιότητας που προσφέρουν στους παίκτες την καλύτερη δυνατή συναισθηματική εμπειρία.

Το Silent Hill 2, το ολοκληρωτικό remake του θρυλικού παιχνιδιού της Team Silent, αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5 και αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 όσον αφορά τις κονσόλες, αλλά και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου παραμένει ακόμη άγνωστη.