Το PS5 έσπασε τεράστιο ρεκόρ όλων των εποχών τον Φεβρουάριο

Όσον αφορά την αγορά της Αμερικής
30 Μαρτίου 2023 12:30
Το PS5 έσπασε τεράστιο ρεκόρ όλων των εποχών τον Φεβρουάριο

Το PlayStation 5 κατάφερε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας το νέο μεγαλύτερο ρεκόρ πωλήσεων που έχει επιτευχθεί ποτέ από οποιαδήποτε κονσόλα PlayStation τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα στατιστικά στοιχεία της Circana (προηγουμένως γνωστή ως NPD), μέσα στον Φεβρουάριο του 2023 πουλήθηκαν περισσότερα PlayStation κονσόλες απ’ οποιονδήποτε άλλο Φεβρουάριο στην ιστορία του brand! Ναι, αυτό σημαίνει ότι κατάφερε να ξεπεράσει μέχρι και το προηγούμενο ρεκόρ όλων των εποχών που είχε επιτευχθεί το 2005 από το PlayStation 2.

Η τεράστια επιτυχία του PS5 μέσα στον προηγούμενο μήνα οφείλεται προφανώς σε διάφορους παράγοντες, όπως η αυξημένη διαθεσιμότητα της κονσόλας, αφού επιτέλους παίκτες που περίμεναν ολόκληρους μήνες είχαν τη δυνατότητα μέσα στο 2023 να βρουν άμεσα και εύκολα το σύστημα. Παράλληλα, την πορεία του βοήθησε και η δημοτικότητα πρόσφατων multiplatform κυκλοφοριών και ειδικότερα του Hogwarts Legacy.

Οι εντυπωσιακές πωλήσεις-ρεκόρ του PS5 συνέβαλαν στην αύξηση και των συνολικών εσόδων από το hardware για τον Φεβρουάριο του 2023, με το ποσό να φτάνει τα 495 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχεί σε αύξηση 68% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το Nintendo Switch, το οποίο κυριάρχησε στην αγορά των ΗΠΑ για το μεγαλύτερο μέρος του 2020 και του 2021, υποχώρησε στη δεύτερη θέση για τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά οι πωλήσεις του αναμένεται να λάβουν μια σημαντική ώθηση πολύ σύντομα, χάρη στο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Στα του software, το Hogwarts Legacy της Avalanche Games είναι αναμφίβολα ο μεγάλος νικητής του μήνα, αφού αντίστοιχα βρέθηκε στην κορυφή των software charts του Φεβρουαρίου. Η Warner Bros Interactive είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι το παιχνίδι πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στις δύο πρώτες του εβδομάδες και η επιτυχία αυτή φαίνεται πως συνεχίζεται. Συγκεκριμένα, ο Harry Potter τίτλος έγινε ο πρώτος που κατάφερε να εκθρονίσει το Call of Duty: Modern Warfare 2 από την πρώτη θέση των charts, από τότε που αυτό κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τα δέκα παιχνίδια που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις στην αμερικανική αγορά τον Φεβρουάριο του 2023:

  1. Hogwarts Legacy
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)
  3. Dead Space (2023)
  4. Madden NFL 23
  5. FIFA 23
  6. The Last of Us: Part 1
  7. Elden Ring
  8. Wild Hearts
  9. Like a Dragon: Ishin!
  10. Octopath Traveler II