Κόντρα Xbox - PlayStation: Ο CEO της Activision δηλώνει απογοητευμένος με τη συμπεριφορά της Sony

Νέες ηχηρές δηλώσεις
29 Μαρτίου 2023 18:03
Κόντρα Xbox - PlayStation: Ο CEO της Activision δηλώνει απογοητευμένος με τη συμπεριφορά της Sony

Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, μόλις προέβη σε νέες ηχηρές δηλώσεις, κριτικάροντας τη Sony για την "απογοητευτική συμπεριφορά" της, προσπαθώντας να εμποδίσει την εξαγορά της publishing εταιρίας από τη Microsoft.

Συγκεκριμένα, το νέο…επεισόδιο του πολύκροτου deal ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παραμένει στα φώτα της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες με πολλαπλές αποκαλύψεις και εκατέρωθεν κατηγορίες, έρχεται από ένα e-mail το οποίο έστειλε ο Kotick προς όλους τους υπαλλήλους της Activision.

Σε αυτό, ο Kotick δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της Sony ότι η Microsoft θα μπορούσε να κυκλοφορήσει προβληματικές ή «άδικες» εκδόσεις του Call of Duty στο PlayStation ήταν αβάσιμοι και ασεβείς τόσο για τους παίκτες όσο και για τους developers. Το email του Kotick, το οποίο κοινοποιήθηκε και δημοσίως, ήταν μια απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις της Sony ότι η συμφωνία θα ήταν επιζήμια για τη gaming βιομηχανία, πλήττοντας τον ανταγωνισμό.

Μεταξύ άλλων, η Sony έχει υποστηρίξει ότι η Microsoft θα μπορούσε να καταστήσει το Call of Duty de facto αποκλειστικότητα του Xbox αν το έβαζε στον κατάλογο του Xbox Game Pass. Παράλληλα, η Sony είχε δηλώσει ότι η Microsoft θα μπορούσε να σαμποτάρει την ποιότητα του Call of Duty στο PlayStation, κυκλοφορώντας σκόπιμα "buggy" εκδόσεις του παιχνιδιού.

Ο Kotick απέρριψε όλα αυτά τα επιχειρήματα ως αβάσιμα και δήλωσε ότι η Sony δεν ανησυχούσε πραγματικά για το Call of Duty, αλλά μάλλον ήθελε να αποτρέψει την εξαγορά εξ ολοκλήρου. Ο CEO τόνισε ότι η συμπεριφορά της Sony ήταν "προφανώς απογοητευτική" από έναν συνεργάτη σχεδόν 30 ετών, αλλά υποσχέθηκε να μην την αφήσει να επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη σχέση τους.

"Οι παίκτες του PlayStation θέλω να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά παιχνίδια στις πλατφόρμες της Sony, όπως κάνουμε από την αρχική κυκλοφορία του PlayStation"

Ο Kotick εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η συμφωνία θα εγκριθεί εν τέλει από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο και τόνισε ότι θα ωφελήσει τόσο τους παίκτες όσο και τους developers, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες και πόρους για καινοτομία και δημιουργικότητα.

Για την ιστορία, η κολοσσιαία εξαγορά έχει εγκριθεί από τη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία, τη Σερβία, τη Χιλή και την Ιαπωνία. Ωστόσο, το deal αντιμετωπίζει ακόμη εμπόδια σε χώρες όπως η Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση για το deal μέχρι τις 26 Απριλίου. Παράλληλα, μετά και την τελευταία καθυστέρηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 22 Μαΐου.