PS5 Slim: Έγινε χαμός με νέα φήμη, αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται

Ένα απλό λάθος έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα social media
29 Μαρτίου 2023 12:48
PS5 Slim: Έγινε χαμός με νέα φήμη, αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται

Τις τελευταίες ώρες έκανε το γύρο του διαδικτύου μια φήμη πως το PlayStation 5 Slim βρίσκεται προ των πυλών, μιας και έμοιαζε σα να προστέθηκε στην ιστοσελίδα ενός τεράστιου καταστήματος της Αυστραλίας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, κάποιοι παρατηρητικοί χρήστες των social media ανακάλυψαν πως η αλυσίδα καταστημάτων Good Guys, πρόσθεσε μια καταχώρηση που έγραφε:

Το λεπτότερο, με νέα εμφάνιση PlayStation 5 - απίστευτα ζωντανά, ζωηρά χρώματα με εκπληκτική HDR απεικόνιση και immersion - είτε παίζετε παιχνίδια είτε κάνετε streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Προφανώς η ανακάλυψη αυτή πυροδότησε αμέσως τις εικασίες, αφού η αλυσίδα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών Good Guys είναι τεράστια, με πάνω από 100 καταστήματα και 3500 υπαλλήλους, οπότε θα μπορούσε πιθανώς να είναι σε θέση να έχει πληροφορίες, αν όντως η Sony ετοιμαζόταν για κάποιο launch. Φυσικά, εδώ και καιρό ακούγονται φήμες πως η εταιρία εργάζεται πάνω σε μια ανανεωμένη έκδοση του βασικού PS5 μοντέλου, χωρίς αναβαθμισμένες τεχνικές προδιαγραφές, η οποία ωστόσο θα έχει αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων. Αυτό το νέο PS5 ακούγεται πως θα κυκλοφορήσει αργότερα το 2023 και στόχος της Sony είναι να μειώσει τα κόστη κατασκευής και αποστολής των δύο υπάρχοντών PS5 (κανονικό και Digital), τα οποία θα σταματήσουν να πωλούνται μετά την διάθεση αυτού του νέου μοντέλο.

Παρόλα αυτά, η παραπάνω καταχώρηση δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όπως επισημαίνει ο χρήστης του Twitter με όνομα Okami Games, η συγκεκριμένη σελίδα υπήρχε από το 2021 στο ηλεκτρονικό κατάστημα και αρχικά αφορούσε το PlayStation 4 Slim. Ωστόσο, για κάποιο λόγο το PS4 άλλαξε σε PS5, προκαλώντας την αναστάτωση, χωρίς ουσιαστικό -όπως αποδείχθηκε- λόγο.

Θα χρειαστεί, λοιπόν, περισσότερη υπομονή μέχρι να μάθουμε τι ετοιμάζει τελικά η Sony, η οποία ακούγεται πως έχει στα σκαριά και ένα PS5 Pro.