Εγκρίθηκε η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox από μια ακόμη χώρα

Προχωράει το κολοσσιαίο deal
28 Μαρτίου 2023 20:58
Εγκρίθηκε η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox από μια ακόμη χώρα

Η τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft φαίνεται πως προχωράει, αφού λίγες ημέρες μετά την αλλαγή της στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου, τώρα ήρθε μια ακόμη αξιοσημείωτη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, στη λίστα με τη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία, τη Σερβία και τη Χιλή, έρχεται να προστεθεί τώρα και η Ιαπωνία, η οποία έδωσε επίσημα το ΟΚ.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Ιαπωνίας (JFTC) έδωσε το πράσινο φως στα σχέδια της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard, την γιγαντιαία publishing εταιρία που βρίσκεται πίσω από δημοφιλή franchises όπως τα Call of Duty, Diablo και World of Warcraft. Η JFTC ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ολοκλήρωσε την εξέταση της προτεινόμενης συμφωνίας και διαπίστωσε ότι δεν θα περιορίσει ουσιαστικά τον ανταγωνισμό σε κανέναν τομέα της αγοράς.

Η έγκριση της JFTC αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Microsoft, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της βιομηχανίας του gaming. Η συμφωνία θα δώσει στη Microsoft τον έλεγχο ορισμένων εκ των πιο κερδοφόρων και αναγνωρίσιμων IPs στον κόσμο, καθώς και πρόσβαση στην τεράστια βάση χρηστών της Activision Blizzard, η οποία τα πηγαίνει περίφημα και στην αγορά του mobile. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως αυτός φαίνεται να είναι ένας βασικός στόχος της Microsoft, η οποία μάλιστα έχει αποκαλύψει ότι σκοπεύει να ανοίξει ένα δικό της mobile app store, αν καταφέρει να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Φυσικά, ο αμερικανικός κολοσσός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εμπόδια από κυβερνήσεις άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι αρχές εξετάζουν τις πιθανές επιπτώσεις της συγχώνευσης για τον ανταγωνισμό, την καινοτομία και τις επιλογές των καταναλωτών. Η Microsoft έχει δηλώσει ότι αναμένει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τα μέσα του 2023 και ότι θα τιμήσει τις υφιστάμενες υποχρεώσεις της Activision Blizzard με άλλες πλατφόρμες.