Ιστορικό βίντεο: Όταν ο Gabe Newell ρωτήθηκε για το Counter-Strike 2 πριν 12 ολόκληρα χρόνια!

Η αντίδρασή του που θα μείνει αξέχαστη
27 Μαρτίου 2023 13:04
Ιστορικό βίντεο: Όταν ο Gabe Newell ρωτήθηκε για το Counter-Strike 2 πριν 12 ολόκληρα χρόνια!

Ένα βίντεο από το 2011 που δείχνει τον συνιδρυτή και πρόεδρο της Valve, Gabe Newell, να ερωτάται για το Counter-Strike 2 από τον αντιπρόεδρο της Intel, Shmuel (Mooly) Eden, έχει γίνει viral αφού επιτέλους, μετά από μια δεκαετία, το παιχνίδι ανακοινώθηκε και επίσημα.

Το βίντεο προέρχεται από την esports εκδήλωση Intel Extreme Masters που έλαβε χώρα το 2011. Εκεί, ο Newell παραχώρησε μια συντόμευση συνέντευξη στη σκηνή, με τον Eden να του κάνει τη ερώτηση που οι περισσότεροι οπαδοί ήθελαν να ακούσουν: "Πότε θα κυκλοφορήσει το Counter-Strike 2;"

Η απάντηση του Newell ήταν ασαφής και υπεκφυγής, καθώς είπε: "Πρώτα πρέπει να κυκλοφορήσουμε το Portal 2, μετά πρέπει να κυκλοφορήσουμε το Dota 2 και μετά θα ασχοληθούμε με το Counter-Strike". Δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την ύπαρξη του Counter-Strike 2, αλλά έδωσε μερικές γενικές πληροφορίες για το πλάνο κυκλοφοριών της Valve για τα επόμενα χρόνια.

Όπως αποδείχθηκε, ο Newell δεν έλεγε ψέματα. Το Portal 2 έκανε το ντεμπούτο του το 2011, ενώ το Dota 2 κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα. Και τώρα, επιτέλους, 12 ολόκληρα χρόνια μετά το βίντεο, το Counter-Strike 2 ανακοινώθηκε και επίσημα ως μια δωρεάν αναβάθμιση για το Counter-Strike: Global Offensive, η οποία θα μεταφέρει το παιχνίδι στη Source 2 μηχανή γραφικών και θα φέρει πολλές ακόμη βελτιώσεις.

Το βίντεο μετράει πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους οπαδούς που περίμεναν το Counter-Strike 2 για πάνω από μια δεκαετία. Φυσικά, πολλοί αστειεύτηκαν με την απροθυμία του Gabe να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ενώ άλλοι επέστρεψαν για να εκφράσουν την ανακούφισή τους.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσα από τον player που ακολουθεί.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι Counter-Strike 2 θα κυκλοφορήσει στο Steam μέσα στο καλοκαίρι του 2023. Το παιχνίδι αναπτύσσεται με τη νέα μηχανή γραφικών Source Engine 2, για να στέκεται επάξια στο σήμερα. Επιπροσθέτως, έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στους gameplay μηχανισμούς και όχι μόνο. Το Counter-Strike 2 αφήνει πίσω του το tick rate, με sub-tick ενημερώσεις για κάθε κίνηση του παίκτη. Αυτό σημαίνει πως ό,τι βλέπετε στην οθόνη συμβαίνει πραγματικά και στο multiplayer παιχνίδι.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στα physics των smoke grenades, μιας και ο καπνός θα έχει πλέον 3D υπόσταση στο χώρο και θα αλληλοεπιδρά με τα αντικείμενα, τους παίκτες, τα όπλα, τους φωτισμούς κ.ο.κ. Το Counter-Strike 2 υπόσχεται μάλιστα και πιο καθαρούς, φωτεινούς και γενικά καλύτερους χάρτες. Η Valve έχει ενσωματώσει απείραχτους στο ολοκαίνουργιο παιχνίδι τους κλασικούς χάρτες που έχετε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια, με κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να έχετε απομνημονεύσει. Ωστόσο, ταυτόχρονα έχει ετοιμάσει και φρεσκαρισμένες εκδόσεις των λατρεμένων χαρτών που φτιάχτηκαν ξανά από το μηδέν με όλα τα χαρακτηριστικά της νέας μηχανής γραφικών.