Resident Evil 4: Κόσμος συρρέει στο remake - Ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών στο Steam

Το λανσάρισμά του ήταν με τεράστια διαφορά μεγαλύτερο των προηγούμενων τριών τίτλων
26 Μαρτίου 2023 15:28
Resident Evil 4: Κόσμος συρρέει στο remake - Ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών στο Steam

Άκρως σαρωτική πορεία διαγράφει Resident Evil 4 Remake μέσα σε μόλις δύο 24ωρα από το επίσημο λανσάρισμά του, βάσει της πλατφόρμας του Steam. Φαίνεται πως οι PC gamers αγκάλιασαν σφιχτά το νέο remake της Capcom για το λατρεμένο survival horror franchise και δίνουν τον παλμό της μεγάλης επιτυχίας του. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο Steam το Resident Evil 4 Remake ξεπέρασε τους 168.000+ ταυτόχρονους παίκτες, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ που κρατούσε η σειρά παιχνιδιών από το Resident Evil Village. Οι αριθμοί συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν καθώς, όπως τους παραθέτει ο gaming αναλυτής @Benji-Sales στο Twitter, δείχνουν πως ο κόσμος κυριολεκτικά συρρέει για να παίξει το remake.

Χαρακτηριστικά τα νούμερά του όσον αφορά τους ταυτόχρονους παίκτες είναι κατά 58% μεγαλύτερα του RE Village, κατά 126% μεγαλύτερα από του Resident Evil 2 Remake και κατά 179% μεγαλύτερα από το Resident Evil 3 Remake, σημειώνοντας έτσι την καλύτερη επίδοση στην ιστορία όλου του franchise. Bέβαια θα πρέπει να αναμένουμε και κάποια ανακοίνωση της Capcom για τις πωλήσεις του RE 4 Remake την ώρα που τα παραπάνω αποτελούν ένα θετικό δείγμα της πορείας τους. 

Μερικές πληροφορίες για το Resident Evil 4 Remake:

Η περιπέτεια του Leon S. Kennedy είναι άκρως αναβαθμισμένη, αφού πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό re-imagine. Οι developers διατηρούν την ταυτότητα του αρχικού παιχνιδιού, αλλά συγχρόνως το φέρουν στο σήμερα πιο εκσυγχρονισμένο. Μεταξύ άλλων θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα διατηρεί το “αίσθημα του φόβου και της μοναξιάς”, όπως στο πρώτο παιχνίδι, και να συνεχίσει να περιλαμβάνει συναρπαστικές μάχες.

Ο εμβληματικός merchant υπάρχει κανονικά και εδώ, από τον οποίο μπορείτε να κάνετε trade διαμάντια, να αγοράζετε αντικείμενα και να αναβαθμίζετε τα όπλα σας. Παράλληλα, επιστρέφει και η βαλίτσα, μόνο που αυτή τη φορά έχει και κάποιες ικανότητες που θα βοηθούν τον εξοπλισμό του Leon.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε μέσα από το αναλυτικό video review που επιμελήθηκε για τους Unboxholics ο Σάκης Καρπάς και ο Γιώργος Πρίτσκας.

Το Resident Evil 4 είναι διαθέσιμο για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Αξίζει να αναφερθεί πως το remake προσεχώς θα εμπλουτιστεί και με νέο περιεχόμενο, ειδικά σχεδιασμένο για το PlayStation VR 2 της Sony.