Counter-Strike 2: Στο στόχαστρο οι cheaters - Έτσι θα τους κόβει πλέον τον αέρα η Valve

Το νέο anti-cheat σύστημα του sequel θα αποδίδει ακαριαία δικαιοσύνη
26 Μαρτίου 2023 12:11
Counter-Strike 2: Στο στόχαστρο οι cheaters - Έτσι θα τους κόβει πλέον τον αέρα η Valve

Το Counter-Strike 2 αναμένεται πλέον ως ένα από τα πιο καυτά FPS του 2023 και όντας η συνέχεια του Counter-Strike: Global Offensive, θα τρέχει με τη μηχανή Source 2, φέρνοντας πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στο gameplay, τα γραφικά και τις επιδόσεις του δημοφιλούς shooter.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Counter-Strike 2 θα είναι το νέο σύστημα anti-cheat, το οποίο θα σταματάει αμέσως ένα match μόλις η Valve εντοπίσει κάποιον cheater

Σύμφωνα με τη Valve, το Counter-Strike 2 θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα που ονομάζεται "VAC Live", το οποίο θα παρακολουθεί την κατάσταση του παιχνιδιού και θα εντοπίζει τυχόν ανωμαλίες ή cheats σε πραγματικό χρόνο. Εάν εντοπιστεί cheater, το παιχνίδι θα εμφανίζει ένα μήνυμα σε όλους τους παίκτες που θα τους ενημερώνει ότι ο αγώνας έχει ακυρωθεί και ότι δεν θα καταγράφονται στατιστικά στοιχεία ή επιβραβεύσεις. Ο cheater θα αποκλειστεί επίσης από το να παίζει online το Counter-Strike 2.

Η Valve ισχυρίζεται ότι αυτό το σύστημα θα καταστήσει την κλεψιά αδύνατη και άδικη για τους έντιμους παίκτες, καθώς και θα μειώσει την απογοήτευση και την τοξικότητα που προκαλεί το cheating στην κοινότητα. Η Valve αναφέρει επίσης ότι το VAC Live θα ενημερώνεται και θα βελτιώνεται συνεχώς για την αντιμετώπιση τυχόν νέων cheats που μπορεί να εμφανιστούν. Την ανακάλυψη του εν λόγω χαρακτηριστικού έκανε ο χρήστης "Aquarius", αναρτώντας το στο Twitter. 

Το Counter-Strike 2 έχει ως στόχο να γίνει το απόλυτο ανταγωνιστικό shooter, με αναβαθμισμένους χάρτες, δυναμικές χειροβομβίδες καπνού, με sub-tick rates πολλά άλλα. Ωστόσο, το παιχνίδι αντιμετωπίζει επίσης προκλήσεις από ανταγωνιστικά παιχνίδια όπως το Valorant, τα οποία διαθέτουν επίσης προηγμένα συστήματα anti-cheat και μεγάλες βάσεις παικτών..

Σε περίπτωση που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στη beta του CS 2, πρέπει να τηρείτε αυτά τα κριτήρια όπως αποκάλυψε η Valve. 

Η εντελώς ξαφνική ανακοίνωση του Counter-Strike 2 φυσικά προκάλεσε μεγάλο ντόρο στα social media και τους gamers, οι οποίοι ανυπομονούν να παίξουν την ολοκαίνουργια έκδοση του άκρως επιτυχημένου online shooter. Το CS 2 υπόσχεται πολλές βελτιώσεις χάρη στη Source 2 Engine όπως πλήρως ανανεωμένους χάρτες, πλουσιότερα και καλύτερα γραφικά, dynamic smoke στις χειροβομβίδες και άλλα πολλά. Σε περίπτωση που ανησυχείτε για τα αντικείμενά σας, αυτά θα μεταφερθούν από το CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) στο καινούργιο.

Δείτε περισσότερα βίντεο για το Counter-Strike 2, σχετικά με τους χάρτες, το αλλαγμένο gameplay και το tick rate, πατώντας εδώ.

Το Counter-Strike 2 θα κυκλοφορήσει στο Steam μέσα στο καλοκαίρι του 2023. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς.