Το PlayStation ήταν η κορυφαία gaming εταιρία με τους υψηλότερους βαθμούς στο Metacritic το 2022

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό
24 Μαρτίου 2023 18:04
Το PlayStation ήταν η κορυφαία gaming εταιρία με τους υψηλότερους βαθμούς στο Metacritic το 2022

Το PlayStation ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος publisher βιντεοπαιχνιδιών για το 2022 από την πασίγνωστη ιστοσελίδα Metacritic, με βάση την ποιότητα και την απόδοση όλων των παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν πέρυσι. Η Sony Interactive Entertainment, όπως ονομάζεται επίσημα το publishing τμήμα της Sony, κέρδισε την πρωτιά από εταιρίες όπως η Paradox Interactive, η Activision Blizzard, η Focus Entertainment και η Take-Two Interactive που πλαισίωσαν το Top 5 στις αμέσως επόμενες θέσεις.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Metacritic κατατάσσει παραδοσιακά κάθε χρόνο τους publishers με βάση τέσσερις παράγοντες: το μέσο Metascore των παιχνιδιών τους, το ποσοστό των παιχνιδιών τους με καλές κριτικές (75 ή υψηλότερες), το ποσοστό των παιχνιδιών τους με κακές κριτικές (49 ή χαμηλότερες) και τον αριθμό των παιχνιδιών τους με εξαιρετικές κριτικές (90 ή υψηλότερες). Τα παιχνίδια του PlayStation είχαν μέσο Metascore 85.6, ενώ η εταιρία δεν είχε απολύτως κανένα κακό παιχνίδι και δύο εξαιρετικές κυκλοφορίες, μεταξύ των οποίων το υποψήφιο για Game of the Year: God of War: Ragnarok.

Το εντυπωσιακό line-up παιχνιδιών του PlayStation το 2022 αποτελούνταν κυρίως από sequels και μεταφορές υφιστάμενων franchises στο PC. Το God of War: Ragnarok ήταν ένα από τα παιχνίδια με τις καλύτερες κριτικές της προηγούμενης χρονιάς, με 94 Metascore. Το Horizon Forbidden West ήταν άλλο ένα παιχνίδι που έλαβε εξαιρετικές κριτικές, με 88 Metascore. Ομοίως, το μέσο όρο ανέβασε και το ποιοτικό remake The Last of Us Part 1, το οποίο γνώρισε σε νέους παίκτες το συναισθηματικό ταξίδι του Joel και της Ellie. Το PlayStation κυκλοφόρησε επίσης και άλλα παιχνίδια με υψηλές βαθμολογίες το 2022, όπως το Gran Turismo 7, το MLB The Show 22 και το Returnal για το PC. Όλα αυτά τα παιχνίδια έλαβαν βαθμολογία πάνω από 75 στο Metacritic.

Κλείνοντας, το Metacritic επαίνεσε το PlayStation για τις "μόνο πράσινες βαθμολογίες" που είχε το 2022 και σημείωσε επίσης ότι ο κύριος αντίπαλος του, τα Xbox Game Studios, απέτυχαν να μπουν στην λίστα, καθώς κυκλοφόρησαν μόνο τέσσερις τίτλους που βαθμολογήθηκαν στην ιστοσελίδα το 2022, την ώρα που η ελάχιστη απαίτηση είναι οι πέντε κυκλοφορίες.