Το Redfall αρχικά αναπτυσσόταν και για το PS5 – Ακυρώθηκε όταν η Microsoft αγόρασε τη Bethesda

Όπως επιβεβαίωσε ο director του
23 Μαρτίου 2023 10:52
Το Redfall αρχικά αναπτυσσόταν και για το PS5 – Ακυρώθηκε όταν η Microsoft αγόρασε τη Bethesda

Μιλώντας στο IGN Γαλλίας, ο Harvey Smith, επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης Arkane Austin και director του επερχόμενου παιχνιδιού της, Redfall, αποκάλυψε ότι το project αρχικά βρισκόταν υπό ανάπτυξη και για το PlayStation 5. Αυτή η έκδοση ακυρώθηκε όταν η Microsoft εξαγόρασε τη ZeniMax Media, μητρική εταιρία της Bethesda και κατ’ επέκταση και της Arkane.

Συγκεκριμένα, ο Smith δήλωσε:

Μας εξαγόρασε η Microsoft και ήταν μια αλλαγή με κεφαλαίο Α. Ήρθαν και είπαν "Όχι PlayStation 5, εστιάζουμε στο Xbox, στο PC και στο Game Pass."

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

Δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, νομίζω μάλιστα ότι είναι μια καλή απόφαση. Βοηθάει την υποστήριξη του Game Pass και εμείς έχουμε μια πλατφόρμα λιγότερη για να ανησυχούμε, μια πολυπλοκότητα λιγότερη.

Το Game Pass έχει πάρα πολλούς παίκτες, θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο παιχνίδι μας χάρη στα 30 εκατομμύρια ή…δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό, συνδρομητές.

Η ανάπτυξη του Redfall είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν την εξαγορά της Bethesda, η οποία ανακοινώθηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2021. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Xbox & Bethesda Games Showcase 2021 σόου το καλοκαίρι του 2021.

Στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε ανακοινώθηκε η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του. Πλέον, λοιπόν, το Το Redfall αναμένεται στις 2 Μαΐου του 2023 αποκλειστικά για τα Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα της διάθεσής του και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Παρακάτω θα βρείτε το πρόσφατο story trailer του.