ΒΙΝΤΕΟ: Fans δείχνουν πώς θα ήταν το GTA: San Andreas στην Unreal Engine 5!

Και μας ανοίγουν την όρεξη για ένα κανονικό remake
19 Μαρτίου 2023 19:52
ΒΙΝΤΕΟ: Fans δείχνουν πώς θα ήταν το GTA: San Andreas στην Unreal Engine 5!

Το 2021 η Rockstar Games κυκλοφόρησε το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, ένα επετειακό πακέτο που περιλάμβανε remasters για τρία παιχνίδια της σειράς, τα Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City και Grand Theft Auto: San Andreas. Παρόλα αυτά, η κοινότητα φαίνεται πως είναι ακόμη διψασμένη για ολοκληρωτικά remakes των λατρεμένων αυτών τίτλων.

Κάπως έτσι, fans έφτιαξαν τώρα το San Andreas στην Unreal Engine 5, δείχνοντάς μας πώς μπορεί να έμοιαζε το παιχνίδι αν κυκλοφορούσε το 2023 με ρεαλιστικά γραφικά.

Πρόκειται για ένα project από την ομάδα του γνωστού για τέτοιες δημιουργίες YouTube καναλιού TeaserPlay, το οποίο μετέφερε διάφορες χαρακτηριστικές γωνιές του Los Santos, βασικούς χαρακτήρες και αξέχαστες στιγμές στην υπερσύγχρονη μηχανή γραφικών της Epic Games. Μέσα από τον player που ακολουθεί, λοιπόν, μπορείτε να πάρετε μια έντονη δόση νοσταλγίας, βλέποντας την Groove Street με ρεαλιστικά, σύγχρονα γραφικά, αλλά και στιγμές που έχουν γραφτεί στην gaming ιστορία, όπως η πίστα που ο CJ κυνηγάει το τρένο.

Φυσικά, υπάρχουν και ατέλειες (ναι, το φανελάκι του CJ μοιάζει περισσότερο με μπουφάν), αλλά η προσπάθεια είναι σίγουρα αξιέπαινη, μιας και πρόκειται για fan-made project.

Για την ιστορία, το Grand Theft Auto: San Andreas πρωτοκυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 29 Οκτωβρίου του 2004, αποκλειστικά για το PlayStation 2. Ένα χρόνο αργότερα έγινε διαθέσιμο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το πρώτο Xbox. Είναι το πέμπτο βασικό κεφάλαιο της πασίγνωστης σειράς της Rockstar και θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα και πιο επιδραστικά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ. Μάλιστα, ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις το 2004, με πάνω από 27,5 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως μέχρι το 2011. Συγχρόνως, είναι με διαφορά το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις για το PlayStation 2 και ένα από τα εμπορικότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.