O streamer Shroud φτιάχνει δικό του παιχνίδι με ιστορικό gaming στούντιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το οποίο δε θα έχει NFTs
18 Μαρτίου 2023 18:56
O streamer Shroud φτιάχνει δικό του παιχνίδι με ιστορικό gaming στούντιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο από τους πιο δημοφιλείς streamers στο Twitch, ο Mike 'shroud' Grzesiek και ο Chris 'Sacriel' Ball, ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με την Splash Damage, μια εξαιρετικά έμπειρη ομάδα ανάπτυξης παιχνιδιών που είναι γνωστή για τη δουλειά της στα multiplayer modes των Gears of War και Halo. Ο στόχος; Όπως ξεκινάει χαρακτηριστικά το βίντεο της ανακοίνωσης: «Να φτιάξουν το καλύτερο παιχνίδι που φτιάχτηκε ποτέ».

Για την ακρίβεια, η ομάδα και οι δύο streamers έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσουν ένα ολοκαίνουργιο AAA open-world survival game. Το εγχείρημα έχει για την ώρα προσωρινό τίτλο Project Astrid και περιγράφεται ως "η επόμενη εξέλιξη του genre".

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τους δύο streamers, οι Shroud και Sacriel παίζουν εδώ και χρόνια τέτοια παιχνίδια, όπως τα DayZ, PUBG και Escape from Tarkov, και έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια fans που τους παρακολουθούν ζωντανά στα κανάλια τους. Οραματίστηκαν, λοιπόν, να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι στο είδος που αγαπάνε, το οποίο θα συνδύαζε την εμπειρία τους με μια τις ικανότητες μιας ομάδας ανάπτυξης εμπειριών υψηλής ποιότητας.

Όσον αφορά την Splash Damage, πρόκειται για ένα στούντιο που έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην δημιουργία multiplayer παιχνιδιών και έχει συνεισφέρει σε μερικά από τα μεγαλύτερα franchises στο gaming. Πέρα από το ρόλο της ως βοηθητικό στούντιο, η Splash Damage έχει κυκλοφορήσει επίσης και το δικό της Outcasters, ενώ ευθύνεται και για το Gears Tactics, το Brink και το Enemy Territory: Quake Wars.

Επιστρέφοντας στα του Project Astrid, αυτό βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αλλά οι Shroud και Sacriel μοιράστηκαν μερικούς από τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους για το παιχνίδι. Μεταξύ άλλων θέλουν να δημιουργήσουν έναν ρεαλιστικό και καθηλωτικό κόσμο, όπου οι παίκτες θα μπορούν να εξερευνήσουν, να συλλέξουν, να κατασκευάσουν, να πολεμήσουν και να επιβιώσουν ενάντια σε άλλους παίκτες και απειλές του περιβάλλοντος. Πιθανότατα, λοιπόν, θα έχουμε να κάνουμε με μια PvPvE εμπειρία. Θέλουν επίσης να διασφαλίσουν ότι το παιχνίδι θα είναι διασκεδαστικό τόσο για τους solo gamers όσο και για τις παρέες.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε από τώρα ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι δεν θα διαθέτει ίχνος NFTs ή blockchain στοιχείων, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα projects από δημιουργούς περιεχομένου, όπως το παιχνίδι του Dr Disrespect.

Το Project Astrid δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας ή συγκεκριμένες πλατφόρμες διάθεσης, αλλά οι Shroud και Sacriel επισήμαναν ότι θα μοιραστούν περισσότερες λεπτομέρειες στο μέλλον. Ακολουθεί το βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Tags: