Νέα αναβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Αυτές είναι οι νέες σημαντικές ημερομηνίες
17 Μαρτίου 2023 22:59
Νέα αναβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Μια νέα καθυστέρηση έρχεται να βάλει ξανά φρένο στα σχέδια της Microsoft για την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα περιμέναμε την τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023, ενώ από την πλευρά της, η βρετανική CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση μέχρι τις 26 Απριλίου.

Ωστόσο, όπως μεταφέρει το Reuters, η Microsoft κατέθεσε σήμερα τις προτεινόμενες λύσεις της για τους προβληματισμούς που είχε η αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίοι αφορούν κυρίως την ενδεχόμενη επίδραση της εξαγοράς στην αναδυόμενη αγορά του cloud gaming. Η κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από τον αμερικανικό κολοσσό συνοδεύτηκε και από την ανακοίνωση της νέας αναβολής. Πλέον, η τελική ετυμηγορία της ΕΕ αναμένεται ένα μήνα μετά, στις 22 Μαΐου.

Η αρχή επιβολής ανταγωνισμού της Ένωσης θα ζητήσει τώρα feedback από ανταγωνιστές και καταναλωτές, πριν να πάρει την απόφασή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του μέσου MLex που μεταφέρει ο αναλυτής Florian Mueller, η πρόταση διορθωτικών μέτρων της Microsoft προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μόλις υποβλήθηκε, αφορά αποκλειστικά και μόνο τις cloud gaming υπηρεσίες. Ναι, η πρόταση της Microsoft δεν περιλαμβάνει καμία προσφορά προς τη Sony που να σχετίζεται με κονσόλες, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται πως μετά απ' όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχει περιορίσει τις ανησυχίες της στο cloud gaming. Μάλιστα, ο αναλυτής δηλώνει χαρακτηριστικά πως η Sony ενδέχεται να το «παράκανε» με την έντονη αντίθετη στάση της, αφού σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, «τα παράπονα της Sony είναι σα να έπεσαν σε κουφά αυτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το νέο timeline της εξαγοράς μετά την τελευταία καθυστέρηση: