Η IO Interactive των HITMAN παιχνιδιών άνοιξε νέο στούντιο στην Τουρκία

Το οποίο θα συνεισφέρει στο πολλαπλά της projects
16 Μαρτίου 2023 11:59
Η IO Interactive των HITMAN παιχνιδιών άνοιξε νέο στούντιο στην Τουρκία

Η IO Interactive, η γνωστή ομάδα ανάπτυξης που ευθύνεται για το λατρεμένο HITMAN franchise και τα επερχόμενα Project 007 και Project Fantasy, ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός νέου στούντιο στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό αποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της IOI να γίνει ένας κορυφαίος developer ΑΑΑ παιχνιδιών στην περιοχή και όχι μόνο. Κάπως έτσι, το στούντιο της Κωνσταντινούπολης είναι το τέταρτο συνολικά της εταιρίας και έρχεται να πλαισιώσει τις ομάδες της IOI στην Κοπεγχάγη, στο Μάλμε και στη Βαρκελώνη, συνεισφέροντας σε όλα τα τωρινά και μελλοντικά projects της IOI.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η εταιρεία δήλωσε:

Με μια ακμάζουσα tech και mobile development σκηνή, εντοπίσαμε την Κωνσταντινούπολη ως μια περιοχή γεμάτη με ταλέντα που είναι μανιωδώς παθιασμένα, επικεντρωμένα στην ανάπτυξη και τεχνικά δημιουργικά. Η Κωνσταντινούπολη είναι επίσης μια πόλη πλούσια σε ιστορία, προσφέροντας ισχυρή πολιτιστική παρουσία, ιστορική αρχιτεκτονική, εκπληκτική θέα στον Βόσπορο και ζωντανή και ποικίλη κουλτούρα.

Η IOI πρόσθεσε ότι το στούντιο της Κωνσταντινούπολης θα είναι εξοπλισμένο με τις ίδιες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και στα άλλα στούντιό της, επιτρέποντάς του να αναπτύσσει ΑΑΑ παιχνίδια στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη βιομηχανία. Η ομάδα έχει ήδη προσλάβει αρκετούς έμπειρους developers και δημιουργικούς οραματιστές από την Τουρκία και το εξωτερικό και αναζητά περισσότερα ταλέντα για να ενταχθούν στην ομάδα. Μεταξύ άλλων έχει διάφορες ανοιχτές θέσεις για animators, game designers, προγραμματιστές, combat designers κ.α. Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ρόλους που προσπαθεί να καλύψει η εταιρία είναι αυτός του producer για το Project Fantasy, το μυστηριώδες νέο IP της IOI που περιγράφεται ως "ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν φαντασίας γεμάτο μαγεία".

Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή η ομάδα των HITMAN παιχνιδιών έχει βάλει στον πάγο την λατρεμένη σειρά και επικεντρώνεται σε δύο διαφορετικά projects, το James Bond παιχνίδι που ανακοίνωσε πριν χρόνια, καθώς και στο Project Fantasy που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.