Η Microsoft μόλις υπέγραψε τέταρτο συμβόλαιο 10 χρόνων για να περάσει η εξαγορά της Activision

Συνεχίζει την προσπάθεια να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές
15 Μαρτίου 2023 16:40
Η Microsoft μόλις υπέγραψε τέταρτο συμβόλαιο 10 χρόνων για να περάσει η εξαγορά της Activision

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το ενδεχόμενο κλείσιμο της τεράστιας εξαγοράς της Activision Blizzard και έτσι η Microsoft συνεχίζει τις σχετικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός αποκάλυψε μόλις ότι σύναψε μια νέα συμφωνία με την Ubitus, έναν cloud gaming πάροχο με έδρα την Ταϊβάν. Αυτό το νέο 10ετές συμβόλαιο προβλέπει ότι η Microsoft θα φέρνει τα PC παιχνίδια του Xbox και το Call of Duty της Activision Blizzard στην cloud πλατφόρμα της Ubitus. Πρόκειται για την τέταρτη τέτοια συμφωνία που υπογράφει η Microsoft, σε μια προσπάθεια να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την εξαγορά της Activision, ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η τεχνολογία της Ubitus έχει χρησιμοποιηθεί για να έρθουν μεγάλα παιχνίδια στο Nintendo Switch και σε άλλες συσκευές την τελευταία δεκαετία. Για παράδειγμα, το Control έφτασε στο Nintendo Switch το 2020 χάρη στην Ubitus. Η εταιρεία επίσης διαθέτει υπηρεσίες cloud gaming στην Ιαπωνία, την Κορέα, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Η συμφωνία με τη Microsoft θα επιτρέπει στους συνδρομητές της Ubitus να έχουν πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη Xbox παιχνιδιών και Call of Duty τίτλων στις συσκευές τους, χωρίς να τα κατεβάζουν ή να τα εγκαθιστούν. Η υπηρεσία θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα φέτος σε επιλεγμένες αγορές.

Η Microsoft τόνισε ότι η συνεργασία αποτελεί μέρος της δέσμευσής της να φέρει περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανάρτηση του Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox:

Για την ιστορία, η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο, θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών στη βιομηχανία του gaming, αν όντως επιτραπεί. Ωστόσο, το deal αντιμετωπίζει αρκετή πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Ένα από τα κύρια ζητήματα που εξετάζουν οι αρμόδιοι φορείς είναι το πώς η συμφωνία θα επηρεάσει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming. Η Microsoft είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι σέβεται το ρόλο των ρυθμιστικών αρχών και είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει τις όποιες ανησυχίες τους σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, γίνονται και αυτές οι κινήσεις. Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με την Boosteroid και τη Nvidia, πριν ανακοινώσει σήμερα τη νέα συνεργασία της με την Ubitus.

Η Microsoft ελπίζει ότι αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν να πειστούν οι ρυθμιστικές αρχές να δώσουν το πράσινο φως για την εξαγορά, δείχνοντας ότι δεν προσπαθεί να μονοπωλήσει ή να περιορίσει την πρόσβαση στα παιχνίδια της. Η εταιρεία αναμένει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο του 2023. H τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023, ενώ από την πλευρά της, η βρετανική CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση μέχρι τις 26 Απριλίου.