Microsoft για εξαγορά Activision: «Αν δεν μας αφήσουν θα τους πάμε στα δικαστήρια»

Την ώρα που υπέγραψε και τρίτη συμφωνία 10 ετών
14 Μαρτίου 2023 23:34
Microsoft για εξαγορά Activision: «Αν δεν μας αφήσουν θα τους πάμε στα δικαστήρια»

Η Microsoft συνεχίζει την προσπάθειά της να εξαγοράσει την Activision Blizzard, υπογράφοντας μια νέα συμφωνία 10 ετών και κάνοντας μερικές εμφατικές δηλώσεις. Συγκεκριμένα, η εταιρία μόλις σύναψε ένα τρίτο συμβόλαιο 10 ετών με την streaming πλατφόρμα Boosteroid.

Αυτή η συμφωνία είναι αντίστοιχη με τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογράψει η Nintendo και Nvidia, με τη Microsoft να δεσμεύεται πως για μια δεκαετία το Call of Duty θα είναι διαθέσιμο στον «μεγαλύτερο ανεξάρτητο cloud gaming πάροχο στον κόσμο». Μάλιστα, τα μέλη του Boosteroid δε θα έχουν πρόσβαση μόνο στα παιχνίδια της Activision Blizzard, αλλά και στους τίτλους των Xbox Game Studios και Bethesda που κυκλοφορούν για το PC, εφόσον φυσικά επιτραπεί στον αμερικανικό κολοσσό να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Για περισσότερα σχετικά με το συγκεκριμένο deal μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση μέσα από το σύνδεσμο που περιλαμβάνεται στο παρακάτω tweet του επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της εν λόγω συμφωνία, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, παραχώρησε μια συνέντευξη στο The Wall Street Journal, στο οποίο τόνισε πως σκοπεύει να φτάσει το θέμα στα δικαστήρια, αν κάποια ρυθμιστική αρχή δεν επιτρέψει την εξαγορά. Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της εταιρίας επισήμανε ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη συμφωνία θα υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, τονίζοντας:

Αν το μόνο επιχείρημα είναι ότι η Microsoft θα στερήσει το 'Call of Duty' από άλλες πλατφόρμες, ενώ έχουμε συνάψει συμβόλαια πως θα το φέρουμε σε πολλές περισσότερες συσκευές και πλατφόρμες, αυτή είναι μια πολύ δύσκολη θέση για να υποστηρίξει κάποιος σε ένα δικαστήριο.

Ο  Smith πρόσθεσε ότι η εταιρεία θέλει να δείξει μέσω αυτών των συμφωνιών διανομής, ότι το πλάνο της είναι να βελτιώσει την πρόσβαση των χρηστών στο Call of Duty, αν εξαγοράσει την Activision Blizzard.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023, ενώ από την πλευρά της, η βρετανική CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση μέχρι τις 26 Απριλίου.