Η Nintendo εξηγεί το λόγο που αύξησε την τιμή του Zelda: Tears of the Kingdom

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής
14 Μαρτίου 2023 18:46
Η Nintendo εξηγεί το λόγο που αύξησε την τιμή του Zelda: Tears of the Kingdom

Στο πλαίσιο του πιο πρόσφατου Nintendo Direct της, η Nintendo αποκάλυψε διάφορες νέες πληροφορίες για το άκρως αναμενόμενο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, μάθαμε πως ο ιαπωνικός κολοσσός θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε η 2K Games, η Activision, το PlayStation, το Xbox και άλλες εταιρίες του χώρου, αυξάνοντας και αυτή τις τιμές των first-party παιχνιδιών της.

Συγκεκριμένα, η επίσημη προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom στα ελληνικά καταστήματα ανέρχεται σε €75, την ώρα που τα παιχνίδια της κονσόλας μέχρι πρότινος, όπως για παράδειγμα τα Pokemon Scarlet και Violet ή το Splatoon 3, κόστιζαν €64.90. Μέχρι στιγμής η Nintendo δεν είχε εξηγήσει που ακριβώς οφείλεται αυτή η αύξηση, κάτι που άλλαξε τώρα μετά τις νέες δηλώσεις του επικεφαλής της Nintendo Αμερικής, Doug Bowser.

Μιλώντας στο Associated Press, ο πρόεδρος του αμερικανικού τμήματος της Nintendo τόνισε πως το Tears of the Kingdom θα αξίζει τα παραπάνω χρήματα καθώς θα έχει πολλά να προσφέρει στους παίκτες. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του, στο οποίο μιλά αναλυτικά για την απόφαση.

Πώς καταλήξατε στην τιμή των 70 δολαρίων για το επερχόμενο παιχνίδι Zelda;

Εξετάζουμε τι έχει να προσφέρει το παιχνίδι. Νομίζω ότι οι fans θα διαπιστώσουν ότι πρόκειται για μια απίστευτα πλήρης, βαθιά και καθηλωτική εμπειρία. Η τιμή αντικατοπτρίζει το είδος της εμπειρίας που μπορούν να περιμένουν οι fans όταν πρόκειται να παίξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτή δεν είναι μια τιμή που θα έχουμε απαραίτητα σε όλους τους τίτλους μας από εδώ και στο εξής. Στην πραγματικότητα είναι ένα αρκετά συνηθισμένο μοντέλο τιμολόγησης είτε εδώ είτε στην Ευρώπη είτε σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το ίδιο το παιχνίδι.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου του 2023 αποκλειστικά για το Nintendo Switch.