ΦΗΜΗ: Η Sony ετοιμάζει δυνατότερο PS5 Pro και θα κυκλοφορήσει σύντομα

Χαμός στα social media με το νέο ρεπορτάζ
14 Μαρτίου 2023 17:32
ΦΗΜΗ: Η Sony ετοιμάζει δυνατότερο PS5 Pro και θα κυκλοφορήσει σύντομα

Ο γνωστός ρεπόρτερ Tom Henderson που τους τελευταίους μήνες έχει φέρει στα φώτα της δημοσιότητας πολλές πληροφορίες που έπειτα έχουν επιβεβαιωθεί, έβαλε σήμερα «φωτιά» στα social media μέσα από το νέο του ρεπορτάζ για το Insider Gaming. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το μέσο επικαλείται ανώνυμες πηγές και ισχυρίζεται πως η Sony ετοιμάζει αυτή τη στιγμή το PS5 Pro, το οποίο έχει προσωρινή ημερομηνία κυκλοφορίας τα τέλη του 2024.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Sony σχεδιάζει ταυτόχρονα και ένα νέο βασικό PS5 μοντέλο, χωρίς αναβαθμισμένες τεχνικές προδιαγραφές, το οποίο ωστόσο θα έχει αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων. Αυτό το νέο PS5 αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα το 2023 και στόχος της Sony είναι να μειώσει τα κόστη κατασκευής και αποστολής των δύο υπάρχοντών PS5 (κανονικό και Digital), τα οποία θα σταματήσουν να πωλούνται μετά την διάθεση αυτού του νέου μοντέλο.

Η μία πηγή του μέσου επισημάνει πως το PS5 με το αποσπώμενο disk drive «θα είναι μόνο η αρχή για το καινούργιο hardware που θα κυκλοφορήσει το PlayStation αυτή τη γενιά».

Αυτό το PS5 με το αποσπώμενο disk drive τονίζεται πως δεν είναι το PS5 Pro. Πρόκειται για δύο διαφορετικά υπό ανάπτυξη μοντέλα. Ειδικότερα όσον αφορά το PS5 Pro, ακόμη δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι ακριβώς θα αλλάζει, αλλά μια πατέντα του αρχιτέκτονα του PlayStation Mark Cerny που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, αφήνει να εννοηθεί ότι η Sony θέλει να βελτιώσει μεταξύ άλλων την απόδοση του ray-tracing στα παιχνίδια. Όπως συνέβη, λοιπόν, και με το PS4 Pro στην προηγούμενη γενιά, το άλμα απόδοσης αναμένεται να είναι αξιοσημείωτο.

Κλείνοντας, το δημοσίευμα του Insider Gaming δε σταματάει εκεί, αποκαλύπτοντας πως η επόμενη γενιά της Sony, δηλαδή το PlayStation 6 (PS6) είναι μάλλον απίθανο να κυκλοφορήσει πριν το 2028.

Φυσικά, παρόλο που μιλάμε για έναν αρκετά έμπιστο ρεπόρτερ, ακόμη η εταιρία δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, οπότε σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες με επιφύλαξη.