Η Google επιμένει και δηλώνει «αφοσιωμένη στα βιντεοπαιχνίδια»

Νέες δηλώσεις από υψηλόβαθμο στέλεχός της
13 Μαρτίου 2023 15:50
Η Google επιμένει και δηλώνει «αφοσιωμένη στα βιντεοπαιχνίδια»

Παρόλο που η game streaming πλατφόρμα της Google, το Stadia, αποδείχθηκε τεράστια αποτυχία, κλείνοντας οριστικά μόλις μερικά χρόνια μετά το αρχικό του ντεμπούτο, ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε τώρα ότι παραμένει «αφοσιωμένος» στα βιντεοπαιχνίδια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο director of game industry solutions του Google Cloud, Jack Buser, τόνισε στο μέσο Axios πως το γεγονός ότι η εταιρία προσφέρει ένα Cloud πακέτο για άλλες επιχειρήσεις είναι απόδειξη ότι εξακολουθεί να επενδύει στο gaming. Ο Buser αναφέρεται σε ένα τριών μερών πακέτο που πουλάει η Google σε gaming στούντιο και publishers, το οποίο περιλαμβάνει servers για multiplayer χαρακτηριστικά, cloud χώρο αποθήκευσης και analytics, τα οποίο μπορούν να βοηθήσουν τους developers να διαχειριστούν και να αναπτύξουν περεταίρω τα live-service παιχνίδια τους.

Μεταξύ άλλων, η Google συνεργάζεται ήδη με γνωστά ονόματα του χώρου, όπως η Ubisoft, η Unity και η Niantic. Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το πακέτο, ο Buser τόνισε:

Εκείνη τη στιγμή, όταν έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις για το Stadia, συνειδητοποιήσαμε ότι στο Google Cloud τα πάμε καλύτερα όταν βοηθάμε άλλους ανθρώπους να δημιουργήσουν παιχνίδια και όχι απαραίτητα όταν τα φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Η Google είναι απολύτως αφοσιωμένη στο gaming που αποτελεί τόσο μεγάλο μέρος της επικοινωνίας της. Όταν πήραμε την απόφαση για το Stadia, είπαμε απλά το εξής: “Κοιτάξτε, είμαστε αφοσιωμένοι στα παιχνίδια, αλλά ως βιομηχανία”.

Για την ιστορία, το Google Stadia έκανε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2019 και εν τέλει έκλεισε οριστικά τον Ιανουάριο του 2023.

Tags: