Δεύτερο χτύπημα για την E3 2023 – Επίσημα εκτός και το Xbox  

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η Nintendo

Δεύτερο χτύπημα για την E3 2023 – Επίσημα εκτός και το Xbox

Όπως φαίνεται, η μεγάλη επιστροφή της E3 θα γίνει χωρίς δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες της gaming βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, μετά τη Nintendo που επιβεβαίωσε και επίσημα τις φήμες, αποκαλύπτοντας προς τα τέλη του Φεβρουαρίου ότι δε θα συμμετέχει στην E3 2023, τώρα και η Microsoft ήρθε και αυτή με τη σειρά της να ανακοινώσει το ίδιο.

Αναλυτικότερα, το Xbox έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου του στις 11 Ιουνίου, με ένα σόου ειδικά αφιερωμένο στο Starfield να ακολουθεί την ίδια μέρα, μετά την ολοκλήρωση του σόου. Αμέσως η κοινότητα ξεκίνησε να αναρωτιέται αν η εταιρία θα δώσει το παρών στην E3, η οποία αναμένεται να ανοίξει τις πύλες την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 13 μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Τελικά, το Xbox επιβεβαίωσε στο IGN πως δε θα έχει περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, με έναν αντιπρόσωπο της εταιρίας να δηλώνει στο μέσο:

Ανυπομονούμε να πραγματοποιήσουμε το Xbox Games Showcase στις 11 Ιουνίου και θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό στο μέλλον. Ανυπομονούμε επίσης να μεταδώσουμε την εκδήλωσή μας στο πλαίσιο της E3 Digital. Ωστόσο, δε θα βρισκόμαστε στον εκθεσιακό χώρο της E3.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι φέτος η έκθεση υποτίθεται πως ετοιμάζεται για τη μεγάλη της επιστροφή, μετά την ολοκληρωτική περσυνή της απουσία και έχοντας εντελώς διαφορετικό διοργανωτή. Συγκεκριμένα, πίσω από το σόου θα βρίσκεται η ReedPop, η εταιρία που ευθύνεται για την PAX.

Μέχρι στιγμής, η μόνη μεγάλη εταιρία που γνωρίζουμε επίσημα ότι θα συμμετέχει είναι η Ubisoft. Από την άλλη, η ίδια φήμη που έλεγε πως η E3 φέτος θα γίνει χωρίς τη Nintendo και χωρίς το Xbox, επισήμαινε πως και το PlayStation θα απουσιάζει. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι πως και η Sony δε θα έχει περίπτερο στην E3 2023, αφού πλέον η φήμη έχει επιβεβαιωθεί σχεδόν πλήρως.

Ροη ειδησεων