Κόντρα Xbox - PlayStation: Η Sony κατηγορεί ξανά τη Microsoft πως θα κάνει «ανεπανόρθωτη» ζημιά στο gaming

Νέα επίσημη τοποθέτηση
10 Μαρτίου 2023 20:26
Κόντρα Xbox - PlayStation: Η Sony κατηγορεί ξανά τη Microsoft πως θα κάνει «ανεπανόρθωτη» ζημιά στο gaming

Μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά, με αφορμή την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard που προσπαθεί να ολοκληρώσει η Microsoft. Οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη, με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Xbox και PlayStation να συνεχίζεται με εκατέρωθεν κατηγορίες.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, πριν μερικές ώρες δημοσιεύτηκε η απάντηση της Sony στην βρετανική ρυθμιστική αρχή CMA, στο πλαίσιο της οποίας κατηγόρησε τη Microsoft πως θα μπορούσε να σαμποτάρει το Call of Duty στις PlayStation κονσόλες, ενώ τόνισε συγχρόνως πως θα ήταν οικονομική καταστροφή αν το παιχνίδι έμπαινε στο PlayStation Plus από την πρώτη μέρα. Αμέσως μετά, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Activision πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε τη Sony.

Συγκεκριμένα, η Lulu Cheng Meservey που έχει το ρόλο της EVP Corporate Affairs και CCO στην Activision Blizzard, αποκάλυψε πως και η Activision από την πλευρά της προσφέρθηκε να εγγυηθεί στη Sony μακροχρόνια πρόσβαση στο Call of Duty. Ωστόσο, κατηγορεί την Sony πως συνεχίζει να αρνείται όλες τις συμφωνίες που της προτείνουν, γιατί ο πραγματικός της στόχος είναι άλλος. Μάλιστα, το στέλεχος έφερε στη δημοσιότητα και ένα σχόλιο που είχε κάνει σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση ο Jim Ryan. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το μεγάλο αφεντικό του PlayStation είχε δηλώσει ξεκάθαρα: «Δεν θέλω μια νέα συμφωνία για το Call of Duty. Θέλω απλώς να μπλοκάρω τη συγχώνευσή σας».

Τώρα, μετά από όλες αυτές τις πρόσφατες εξελίξεις που συζητήθηκαν αρκετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Sony αποφάσισε να προβεί σε νέες δηλώσεις, κατηγορώντας ξανά τη Microsoft. Μιλώντας στο gamesindustry.biz, η εταιρία τόνισε πως αν η εξαγορά επιτραπεί, η Microsoft θα κάνει «ανεπανόρθωτη ζημιά» στη gaming βιομηχανία, με το συμβόλαιο που προτείνει αυτή τη στιγμή για το Call of Duty.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Αυτή την εβδομάδα δόθηκαν στη δημοσιότητα τροποποιημένες εκδόσεις των παρατηρήσεων που κατέθεσαν η SIE και η Microsoft σχετικά με την ανακοίνωση της CMA για τα διορθωτικά μέτρα. Οι πληροφορίες σχετικά με τους όρους του συμβολαίου της Microsoft για την παροχή μελλοντικών εκδόσεων του Call of Duty στο PlayStation κρύφτηκαν κατόπιν αιτήματος της Microsoft. Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα προσφορά τους θα βλάψει ανεπανόρθωτα τον ανταγωνισμό και την καινοτομία στη βιομηχανία.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, το PlayStation δηλώνει δημόσια πως είναι κατά της συγχώνευσης της Activision Blizzard με το Xbox, καθώς πιστεύει πως θα βλάψει ανεπανόρθωτα τη gaming βιομηχανία. Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023, ενώ από την πλευρά της, η βρετανική CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση μέχρι τις 26 Απριλίου.