PS5: Διορθώθηκαν δύο θέματα που ο κόσμος ζητούσε εδώ και χρόνια!

Μέσα από τη νέα ενημέρωση 7.0
09 Μαρτίου 2023 15:21
PS5: Διορθώθηκαν δύο θέματα που ο κόσμος ζητούσε εδώ και χρόνια!

Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του PS5, ένα μικρό παράπονο που είχαν πολλοί κάτοχοι είχε να κάνει με την ενημέρωση του ασύρματου DualSense χειριστηρίου. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που κυκλοφορούσε κάποιο update, το χειριστήριο έπρεπε να συνδεθεί με καλώδιο στην κονσόλα για να μεταφερθεί το καινούργιο firmware. Αυτό ήταν ενοχλητικό για αρκετό κόσμο, αφού οι περισσότερες συσκευές σήμερα υποστηρίζουν Over-the-Air (OTA) αναβαθμίσεις, όπως και τα Xbox χειριστήρια των Series κονσολών.

Τώρα, η νέα ενημέρωση λογισμικού με κωδικό έκδοσης 23.01-07.00.00 που πρόσθεσε στη next-gen κονσόλα το Discord και πολλές άλλες λειτουργίες, διόρθωσε μια για πάντα το θέμα. Συγκεκριμένα, το 7.0 update -όπως το αποκαλούν για ευκολία οι χρήστες- επιτρέπει στα DualSense χειριστήρια να αναβαθμιστούν ασύρματα, χωρίς να χρειάζεται κάποιο USB-C καλώδιο, όπως αυτό που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Το επίσημο changelog στην ελληνική ιστοσελίδα του PlayStation αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ενημερώσαμε το λογισμικό της συσκευής για το ασύρματο χειριστήριο DualSense, το ασύρματο χειριστήριο DualSense Edge και τα χειριστήρια PlayStation VR2 Sense. Η ενημέρωση θα βελτιώσει τη σταθερότητα.

Πλέον μπορείτε να ενημερώνετε το λογισμικό συσκευής του ασύρματου χειριστηρίου DualSense με μια ασύρματη σύνδεση.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ασύρματη ενημέρωση του λογισμικού της συσκευής, συνδέστε το χειριστήριό σας στο PS5 χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB για να το ενημερώσετε. Θα μπορέσετε να εκτελέσετε ασύρματα την επόμενη ενημέρωση.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή που έκανε το PlayStation με βάση το feedback της κοινότητας, αφού μόλις διόρθωσε και ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους παίκτες του οικοσυστήματος από το PlayStation 4! Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέχρι τώρα, αν κάποιος έκανε εγκατάσταση ένα παιχνίδι από Blu-ray δίσκο και μετά το αγόραζε ψηφιακά, δε μπορούσε να το παίξει και έπρεπε να σβήσει πρώτα την προ-υπάρχουσα εγκατάσταση και να κατεβάσει την ψηφιακή έκδοση από το μηδέν. Το ίδιο ίσχυε και για το αντίστροφο, δηλαδή αν κάποιος χρήστης είχε κατεβασμένο ένα παιχνίδι και μετά προσπαθούσε να παίξει εισάγοντας το δίσκο, έπρεπε να κάνει και πάλι εγκατάσταση από το μηδέν.

Πλέον ο πονοκέφαλος αυτός ανήκει στο παρελθόν. Με το 7.0 update του PS5, ο τρόπος που η κονσόλα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις έχει αλλάξει παρασκηνιακά. Έτσι, δε θα χρειαστεί ξανά κάποιος να εγκαταστήσει ή να κατεβάσει ξανά από την αρχή κάποιο παιχνίδι που υπάρχει ήδη στο δίσκο της κονσόλας.

Το επίσημο changelog στην ελληνική ιστοσελίδα του PlayStation αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο τρόπος εκκίνησης των εγκατεστημένων παιχνιδιών έχει αλλάξει.

Αν το PS5 έχει την έκδοση λήψης ενός παιχνιδιού που δεν έχετε αγοράσει εσείς (όπως παιχνίδια που έχουν αγοράσει άλλοι χρήστες στο PS5 σας) και εσείς έχετε την έκδοση δίσκου, μπορείτε πλέον να παίξετε την εγκατεστημένη έκδοση λήψης τοποθετώντας τον δίσκο (χωρίς να εγκαταστήσετε την έκδοση δίσκου).

Ομοίως, αν έχετε εγκαταστήσει ένα παιχνίδι χρησιμοποιώντας τον δίσκο και έχετε αγοράσει την έκδοση λήψης του παιχνιδιού, μπορείτε πλέον να παίξετε την εγκατεστημένη έκδοση δίσκου του παιχνιδιού χωρίς να τοποθετήσετε τον δίσκο.