Κόντρα Xbox - PlayStation: Η Sony κατηγορείται για δήλωση του Jim Ryan πως θέλει απλά να μπλοκάρει την εξαγορά

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Activision αποκαλύπτει όσα ειπώθηκαν
09 Μαρτίου 2023 10:14
Κόντρα Xbox - PlayStation: Η Sony κατηγορείται για δήλωση του Jim Ryan πως θέλει απλά να μπλοκάρει την εξαγορά

Καθώς πλησιάζουμε στις καθοριστικές ημερομηνίες για την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard, την οποία προσπαθεί να αποκτήσει η Microsoft για 69 δισεκατομμύρια δολάρια, οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες δημοσιεύτηκε η απάντηση της Sony στην βρετανική ρυθμιστική αρχή CMA, στο πλαίσιο της οποίας κατηγόρησε τη Microsoft πως θα μπορούσε να σαμποτάρει το Call of Duty στις PlayStation κονσόλες, ενώ τόνισε συγχρόνως πως θα ήταν οικονομική καταστροφή αν το παιχνίδι έμπαινε στο PlayStation Plus από την πρώτη μέρα. Τώρα, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Activision έρχεται με τη σειρά του να κατηγορήσει τη Sony.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Lulu Cheng Meservey που έχει το ρόλο της EVP Corporate Affairs και CCO στην Activision Blizzard, αποκάλυψε πως και η Activision από την πλευρά της προσφέρθηκε να εγγυηθεί στη Sony μακροχρόνια πρόσβαση στο Call of Duty. Ωστόσο, κατηγορεί την Sony πως συνεχίζει να αρνείται όλες τις συμφωνίες που της προτείνουν, γιατί ο πραγματικός της στόχος είναι άλλος.

Η Meservey ισχυρίζεται πως ο CEO της SIE, Jim Ryan, δήλωσε ευθέως πως δεν τον ενδιαφέρουν τα συμβόλαια για το Call of Duty, αλλά αντιθέτως θέλει απλά να μπλοκάρει εξ ολοκλήρου την εξαγορά της Activision Blizzard. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η δήλωση αυτή έγινε στις 21 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίες με τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Η Microsoft προσέφερε στη Sony (η οποία κυριαρχεί στην αγορά των κονσολών για πάνω από μια δεκαετία, με μερίδιο αγοράς 80%) μια 10ετή συμφωνία με πολύ καλύτερους όρους από ό,τι θα έπαιρνε ποτέ από εμάς.

Και εμείς προσφέραμε επίσης στη Sony εγγυημένη μακροπρόθεσμη πρόσβαση στο Call of Duty. Ωστόσο, συνεχίζουν να αρνούνται. Γιατί;

Ο διευθύνων σύμβουλος της SIE απάντησε σε αυτό το ερώτημα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα δικά του λόγια: «Δεν θέλω μια νέα συμφωνία για το Call of Duty. Θέλω απλώς να μπλοκάρω τη συγχώνευσή σας.»

Όλα τα σχετικά tweets ακολουθούν παρακάτω.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023, ενώ από την πλευρά της, η βρετανική CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση μέχρι τις 26 Απριλίου.