Έρχονται τεράστιες εξαγορές από τη Sony - Θα επενδύσει $5 δις μέσα στο 2023

Νέες πληροφορίες για τα σχέδιά της
08 Μαρτίου 2023 20:37
Έρχονται τεράστιες εξαγορές από τη Sony - Θα επενδύσει $5 δις μέσα στο 2023

Όπως φαίνεται, μέσα στο 2023 θα δούμε τη Sony να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και ενδεχομένως να πραγματοποιεί μερικές κολοσσιαίες εξαγορές στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Sony ανακοίνωσε το 2021 ότι θα έβαζε στην άκρη 2 τρισεκατομμύρια γιεν (ή περίπου 18,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για "στρατηγικές επενδύσεις" στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών. Τώρα, στο πλαίσιο ενός Q&A σε ένα συνέδριο του Morgan Stanley Technology, ο CFO της Sony, Hiroki Totoki, παρείχε μια ενημέρωση σχετικά με την πορεία αυτού του σχεδίου. Πλέον βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο του τριετές πλάνου και τα διάφορα σχετικά τμήματα της Sony έχουν δαπανήσει περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια γιεν, αφήνοντας περίπου 700 δισεκατομμύρια γιεν για περαιτέρω επενδύσεις. Κάνοντας τη μετατροπή σε δολάρια, ο ιαπωνικός κολοσσός έχει άλλα 5.1 δισεκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει εντός του 2023.

Μάλιστα, με βάση πάντα τα λεγόμενα του Totoki, φαίνεται ότι η Sony δεν είναι απαραίτητο να περιοριστεί αυστηρά στα 2 τρισεκατομμύρια γιεν που είχαν αρχικά δεσμευτεί για το επενδυτικό πλάνο. Αν βρεθεί κάποια κατάλληλη ευκαιρία ενδέχεται να δαπανηθούν και ακόμη μεγαλύτερα ποσά.

Για την ιστορία, μπορεί όσον αφορά το gaming τα φώτα να είναι στραμμένα στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft τον τελευταίο καιρό, αλλά και η Sony έχει κάνει συγχρόνως ένα τεράστιο σερί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2021 ανακοίνωσε την εξαγορά της ομάδας ανάπτυξης Housemarque, ενώ μέσα στο ίδιο έτος πρόσθεσε στο δυναμικό των PlayStation Studios και τις ομάδες Nixxes Software, Firesprite, Fabrik Games, Bluepoint Games και Valkyrie Entertainment. Το σερί συνεχίστηκε το 2022, όταν η Sony απέκτησε την Haven Studios, την Bungie, τον eSports οργανισμό Repeat.gg και τέλος την Savage Game Studios. Συνολικά, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, η Sony Interactive Entertainment μεγάλωσε με εννέα ομάδες ανάπτυξης.

Φυσικά, παρόμοιες επενδύσεις έκαναν και τα υπόλοιπα τμήματα της Sony. Για παράδειγμα, η Sony Music Entertainment ένταξε στο δυναμικό της την δισκογραφική Ultra Records, ενώ η Sony Interactive Entertainment εξαγόραση τη συνδρομητική υπηρεσία Crunchyroll, την βρετανική εταιρία παραγωγής Bad Wolf, το στούντιο οπτικών εφέ Pixomondo, κ.α.