Κόντρα Xbox - PlayStation: Η Sony κατηγορεί τη Microsoft πως θα προβεί σε σαμποτάζ αν αγοράσει το Call of Duty

Ζητά από τις ρυθμιστικές αρχές να μπλοκάρουν τη συμφωνία
08 Μαρτίου 2023 20:12
Κόντρα Xbox - PlayStation: Η Sony κατηγορεί τη Microsoft πως θα προβεί σε σαμποτάζ αν αγοράσει το Call of Duty

Η μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Microsoft και της Sony για την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard συνεχίζει να παίρνει διαστάσεις. Συγκεκριμένα, η εταιρία του PlayStation κατηγορεί τη Microsoft, ζητώντας από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή CMA ή να μπλοκάρει εντελώς την εξαγορά ή να μην επιτρέψει να αγοραστεί ολόκληρη η Activision Blizzard, αλλά μόνο ένα τμήμα της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Sony θεωρεί μη αποδεκτά τα συμβόλαια 10 χρόνων που έχει προτείνει η Microsoft και τα οποία έχουν υπογράψει η Nintendo και η Nvidia, επισημαίνοντας ότι η Microsoft μπορεί να σομπατάρει το Call of Duty στις PlayStation κονσόλες. Αναλυτικότερα, δηλώνει ότι η αν η αγορά επιτραπεί η Microsoft θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το Call of Duty στο PlayStation, αλλά με τεχνικά προβλήματα και errors που θα εμφανιζόντουσαν μόνο στα τελευταία επίπεδα για να μην ανιχνευθούν εγκαίρως και με στόχο οι gamers να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στις PlayStation κονσόλες. Η Sony δήλωσε επίσης ότι η Microsoft θα μπορούσε να σαμποτάρει το Call of Duty στο PlayStation, χαλώντας τον τεχνικό τομέα του με updates που θα ερχόντουσαν μετά την κυκλοφορία των παιχνιδιών.

Οι κατηγορίες δεν σταματούν εκεί. Η Sony δηλώνει πως η Microsoft καθυστερούσε επίτηδες τις διαπραγματεύσεις και πως της μιλούσε μόνο «όταν τα πράγματα έμοιαζαν σκούρα». Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχουν ακουστεί από την άλλη πλευρά, αφού η Activision και η Microsoft κατηγορούσαν τη Sony για τη συμπεριφορά της, επισημαίνοντας πως «δεν σήκωναν καν τα τηλέφωνα».

Τέλος, η Sony κατακεραυνώνει και το 10ετές συμβόλαιο αυτό καθ’ αυτό, το οποίο επιτρέπει στο Call of Duty να είναι στο PlayStation Plus από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Η εταιρία τονίζει ότι κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε εμπορικά το επιχειρηματικό της μοντέλο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα σχετικά αποσπάσματα από τη νέα τοποθέτηση της Sony, τα οποία έφερε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος του The Verge, Tom Warren.