PS5: Η τεράστια ενημέρωση λογισμικού 7.0 κυκλοφόρησε – Φέρνει το Discord και πολλά άλλα

Διαθέσιμη για όλους από σήμερα
08 Μαρτίου 2023 13:07
PS5: Η τεράστια ενημέρωση λογισμικού 7.0 κυκλοφόρησε – Φέρνει το Discord και πολλά άλλα

Η Sony συνεχίζει να βελτιώνει και να εξελίσσει την εμπειρία που προσφέρει το PS5 και έτσι μόλις έκανε ευρέως διαθέσιμη για όλους τους κατόχους της κονσόλας τη νέα ενημέρωση λογισμικού με κωδικό έκδοσης 23.01-07.00.00.

Το 7.0 update -όπως το αποκαλούν για ευκολία οι χρήστες- φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, καθώς και διάφορες ευπρόσδεκτες αλλαγές και βελτιώσεις. Η πιο αξιοσημείωτη νέα προσθήκη είναι η ενσωμάτωση του Discord στην κονσόλα. Πλέον οι παίκτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε φωνητικές κλήσεις του Discord, ακόμη και αν οι φίλοι τους μιλάνε από άλλες πλατφόρμες, απευθείας μέσα από το PS5 τους. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως δουλεύει το χαρακτηριστικό μέσα από το επίσημο βίντεο που ετοίμασε το PlayStation και το οποίο ακολουθεί παρακάτω.

Συνεχίζοντας, η Sony βελτίωσε και την υποστήριξη για 1440p monitors. Πλέον οι χρήστες με οθόνες 2K ανάλυσης θα μπορούν να εκμεταλλευθούν και την Variable Refresh Rate τεχνολογία. Επιπροσθέτως, το Game Library έχει εμπλουτιστεί με νέες επιλογές φιλτραρίσματος, όπως για παράδειγμα για τα παιχνίδια που είναι συμβατά με το PS VR2. Το PS5 απέκτησε και πληθώρα νέων κοινωνικών χαρακτηριστικών, όπως μια νέα ενότητα που δείχνει όλους τους φίλους που είναι σε σύνδεση μια δεδομένη στιγμή.

Μια ακόμη εξαιρετικά χρήσιμη νέα λειτουργία είναι η δυνατότητα απευθείας μεταφοράς αρχείων από PS5 σε PS5.

Ακολουθεί το changelog με όλες τις αλλαγές της ενημέρωσης λογισμικού αναλυτικά, σύμφωνα με την ελληνική ιστοσελίδα του PlayStation.

Βασικά χαρακτηριστικά αυτής της ενημέρωσης λογισμικού συστήματος

  • Η έξοδος βίντεο 1440p επεκτάθηκε στο PS5.
    Το VRR (μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης) υποστηρίζεται πλέον για ανάλυση 1440p.
    Πλέον υποστηρίζονται περισσότερες λειτουργίες και συσκευές HDMI. Για να ελέγξετε αν η συσκευή HDMI το υποστηρίζει, επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις > Οθόνη και βίντεο Έξοδος βίντεο > Δοκιμή εξόδου 1440p.
  • Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα μεταξύ κονσολών PS5.
    Μεταφέρετε εύκολα όλα τα δεδομένα από μια κονσόλα PS5 σε μια άλλη κονσόλα PS5. Αυτή η διαδικασία δεν καταργεί ούτε τροποποιεί τα δεδομένα σας από την αρχική κονσόλα PS5.
  • Τώρα μπορείτε να συμμετέχετε στις φωνητικές συνομιλίες του Discord στο PS5.
    Συνδέστε τον λογαριασμό σας στο Discord με τον λογαριασμό σας στο PlayStation Network. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Discord στην κινητή συσκευή ή στον υπολογιστή σας για να ξεκινήσετε μια φωνητική συνομιλία Discord στο PS5. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στους φίλους σας στο Discord να βλέπουν πότε είστε σε σύνδεση και τι παίζετε.
  • Η λειτουργία φωνητικής εντολής υποστηρίζει πλέον τη χρήση της φωνής σας για την αποθήκευση κλιπ βίντεο του παιχνιδιού σας.
    Πείτε "Hey PlayStation, capture that!" για να αποθηκεύσετε ένα κλιπ βίντεο από το πρόσφατο παιχνίδι σας. Η προεπιλεγμένη διάρκεια του κλιπ βίντεο που αποθηκεύετε βασίζεται στις ρυθμίσεις σας.
    Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ένα κλιπ βίντεο από το παιχνίδι σας με συγκεκριμένη διάρκεια, από 15 δευτερόλεπτα έως 60 λεπτά. Για παράδειγμα, για να αποθηκεύσετε 5 λεπτά, πείτε "Hey PlayStation, capture the last 5 minutes".
    Πείτε "Hey PlayStation, start recording" για να ξεκινήσετε μη αυτόματα μια νέα εγγραφή παιχνιδιού. Στη συνέχεια, μπορείτε να πείτε "Hey PlayStation, stop recording" για να τερματίσετε την εγγραφή και να αποθηκεύσετε το κλιπ βίντεο.
    Προς το παρόν, η λειτουργία Φωνητική εντολή (Προεπισκόπηση) είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά για παίκτες με λογαριασμούς PlayStation Network στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλες ενημερωμένες λειτουργίες

  • Έχουν προστεθεί οι ακόλουθες βελτιώσεις στη λειτουργία αναγνώστη οθόνης.
    Ο αναγνώστης οθόνης παρέχει πλέον πιο λεπτομερή καθοδήγηση κατά την περιήγηση στην κονσόλα. Πλέον σας ενημερώνει προς ποια κατεύθυνση μπορείτε να μετακινηθείτε από το τρέχον επιλεγμένο στοιχείο, καθώς και για την τρέχουσα θέση σας σε ένα στοιχείο με πολλά υποστοιχεία.
    Όταν χρησιμοποιείτε τον αναγνώστη οθόνης στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, θα βλέπετε πλέον περιγράμματα γύρω από την ενότητα που εκφωνείται.
    Ο αναγνώστης οθόνης ενημερώθηκε ώστε να εκφωνεί σωστά ορισμένους βασικούς όρους.
  • Έχουν προστεθεί οι ακόλουθες λειτουργίες στα hub των παιχνιδιών:
    Κάθε παιχνίδι θα έχει ένα χρονόμετρο στο hub του παιχνιδιού που θα παρακολουθεί τον συνολικό χρόνο παιχνιδιού.
    Η πρόοδος του παιχνιδιού θα εμφανίζεται επίσης για παιχνίδια με μέγιστο αριθμό δραστηριοτήτων ιστορίας.
  • Προστέθηκε ένα πλακίδιο Φίλοι που παίζουν
    Μπορείτε να δείτε ποιοι από τους φίλους σας τα πηγαίνουν καλά στο παιχνίδι και ποιος είναι σε σύνδεση τη δεδομένη στιγμή.
    Επιλέγοντας το πλακίδιο, μπορείτε να δείτε τι κάνουν οι φίλοι σας και μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα προφίλ των φίλων σας, όπου θα έχετε περισσότερες επιλογές αλληλεπίδρασης.
  • Το πλακίδιο τροπαίου μετακινήθηκε και ενημερώθηκε, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση και να εμφανίζεται η πρόοδός σας για την απόκτηση του τροπαίου.
  • Οι κάρτες ανταγωνισμού πολλαπλών παικτών μπορούν να εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη. Επιλέγοντας Έναρξη δραστηρ., θα μεταφερθείτε απευθείας σε αυτόν τον αγώνα. Η περίοπτη θέση και το μέγεθος της κάρτας διευκολύνουν την επιλογή της για παιχνίδι πολλαπλών παικτών.
  • Πραγματοποιήθηκε η ακόλουθη ενημέρωση στη λειτουργία παιχνιδιού σε διαφορετικές πλατφόρμες.
    Με τις κάρτες περιόδου που ενσωματώνονται στα παιχνίδια σε διαφορετικές πλατφόρμες, μπορείτε πλέον να βλέπετε τα μέλη που παίζουν σε διαφορετικές πλατφόρμες.
  • Προστέθηκαν οι παρακάτω λειτουργίες στο Game Base.
    Τώρα μπορείτε να στείλετε ένα αίτημα κοινής χρήσης οθόνης ή να αρχίσετε να μοιράζεστε την οθόνη σας με έναν φίλο, απευθείας από το προφίλ του. Επιλέξτε το εικονίδιο Κοινής χρήση οθόνης στο προφίλ του φίλου σας.
    Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα αίτημα κοινής χρήσης οθόνης στον φίλο σας από το PlayStation App.
    Στην κάρτα φωνητικής συνομιλίας, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο με δυνατότητα συμμετοχής για τα μέλη του γκρουπ που παίζουν ένα παιχνίδι στο οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε. Μπορείτε να συμμετάσχετε απευθείας στο παιχνίδι επιλέγοντας τον παίκτη και στη συνέχεια επιλέγοντας Συμμετοχή στο παιχνίδι από το μενού.
  • Οι φίλοι που είναι ενεργοί στο PlayStation App θα εμφανίζονται πλέον ως συνδεδεμένοι στη λίστα φίλων σας.
  • Βελτιώσαμε το εξής στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών:
    Μπορείτε να αποφασίσετε την προεπιλεγμένη σειρά ταξινόμησης για τα παιχνίδια στις λίστες παιχνιδιών.
  • Χρησιμοποιήστε φίλτρα στη βιβλιοθήκη σας για να βρείτε εύκολα τα παιχνίδια που είναι συμβατά με το PS VR και το PS VR2.
  • Προστέθηκαν οι παρακάτω ρυθμίσεις στις προεπιλογές παιχνιδιού.
    Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας για να διαχειρίζεστε ποιοι μπορούν να συμμετέχουν και ποιοι μπορούν να προσκαλούν άλλους παίκτες σε περιόδους παιχνιδιού πολλαπλών παικτών που έχετε δημιουργήσει για υποστηριζόμενα παιχνίδια.
    Επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις Αποθηκευμένα δεδομένα και ρυθμίσεις παιχνιδιών/εφαρμογών Προεπιλογές παιχνιδιού > Περίοδοι διαδικτυακού παιχνιδιού πολλαπλών παικτών και επιλέξτε τις προτιμήσεις σας στα μενού Ποιος μπορεί να συμμετάσχει και Ποιος μπορεί να στείλει πρόσκληση.
  • Κατά τη λήψη ή την εγκατάσταση ενός παιχνιδιού, ο τρόπος ελέγχου των αποθηκευμένων δεδομένων σας έχει αλλάξει.
    Αν πρόκειται για παιχνίδι PS4 και δεν έχετε αποθηκευμένα δεδομένα στον χώρο αποθήκευσης της κονσόλας, πλέον θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση όταν υπάρχουν διαθέσιμα αποθηκευμένα δεδομένα του PS4 στον χώρο αποθήκευσης στο cloud.
    Αν πρόκειται για παιχνίδι PS5 που μπορεί να χρησιμοποιήσει αποθηκευμένα δεδομένα του PS4 και δεν έχετε αποθηκευμένα δεδομένα στον χώρο αποθήκευσης της κονσόλας, πλέον θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση όταν υπάρχουν διαθέσιμα αποθηκευμένα δεδομένα του PS4 στον χώρο αποθήκευσης στο cloud.
    Για να κάνετε λήψη των αποθηκευμένων δεδομένων σας από τον χώρο αποθήκευσης στο cloud, πατήστε το κουμπί PS για να αναπτύξετε την ειδοποίηση και επιλέξτε Λήψη αποθηκευμένων δεδομένων PS4.
  • Μπορείτε πλέον να επιλέξετε ποια αρχεία από τη Συλλογή πολυμέσων θα αποστείλετε μη αυτόματα στις Καταγραφές στο PlayStation App. Οι υπάρχουσες πολιτικές περιεχομένου εξακολουθούν να ισχύουν.
  • Πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες αλλαγές στο πληκτρολόγιο επί της οθόνης.
    Όταν ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε χαρακτήρες, στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου επί της οθόνης εμφανίζονται προτάσεις. Αν πατήσετε το κουμπί R1, αντί να εισαγάγετε την πρώτη πρόταση, απλώς την επιλέγετε. Για να εισαγάγετε την επιλεγμένη πρόταση, πατήστε το κουμπί χι.
  • Αν δείτε προτάσεις εκμάθησης τις οποίες θέλετε να ξεχάσει η κονσόλα, μπορείτε να τις διαγράψετε από το μενού επιλογών.
  • (Μόνο για πληκτρολόγιο Ιαπωνικών) Οι προτάσεις που εμφανίζονται κατά την πληκτρολόγηση χαρακτήρων εμφανίζονται πλέον με χαρακτήρες μισού πλάτους και πλήρους πλάτους.
  • Τώρα μπορείτε να βλέπετε τα emoji Unicode 15.0.
  • Ο χρόνος που απαιτείται για τη διενέργεια ελέγχων ακεραιότητας στα ληφθέντα δεδομένα έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτή η διαδικασία εκτελείται όταν η ετικέτα [Γίνεται αντιγραφή...] εμφανίζεται στο κατεβασμένο στοιχείο στις Λήψεις/Αποστολές στο κέντρο ελέγχου.
  • Ο τρόπος εκκίνησης των εγκατεστημένων παιχνιδιών έχει αλλάξει.
  • Αν το PS5 έχει την έκδοση λήψης ενός παιχνιδιού που δεν έχετε αγοράσει εσείς (όπως παιχνίδια που έχουν αγοράσει άλλοι χρήστες στο PS5 σας) και εσείς έχετε την έκδοση δίσκου, μπορείτε πλέον να παίξετε την εγκατεστημένη έκδοση λήψης τοποθετώντας τον δίσκο (χωρίς να εγκαταστήσετε την έκδοση δίσκου).
  • Ομοίως, αν έχετε εγκαταστήσει ένα παιχνίδι χρησιμοποιώντας τον δίσκο και έχετε αγοράσει την έκδοση λήψης του παιχνιδιού, μπορείτε πλέον να παίξετε την εγκατεστημένη έκδοση δίσκου του παιχνιδιού χωρίς να τοποθετήσετε τον δίσκο.
  • Το σύστημα υποδείξεων έχει επεκταθεί για να εμφανίζει μια λίστα στόχων, εφόσον παρέχονται από το παιχνίδι. Επιλέξτε οποιονδήποτε στόχο για να δείτε μια πιο λεπτομερή υπόδειξη βίντεο ή κειμένου.
  • Τώρα μπορείτε να βλέπετε και να διαχειρίζεστε τις εξουσιοδοτημένες εφαρμογές σας από τις Ρυθμίσεις.
    Οι εξουσιοδοτημένες εφαρμογές είναι εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων μερών με τις οποίες έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας στο PlayStation Network. Όταν χρησιμοποιείτε μια εξουσιοδοτημένη εφαρμογή, δίνετε την άδεια να κοινοποιούνται τα δεδομένα του λογαριασμού σας σε αυτήν την εφαρμογή.
    Για να δείτε και να διαχειριστείτε τις εξουσιοδοτημένες εφαρμογές σας, επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις Χρήστες και λογαριασμοί > Εξουσιοδοτημένες εφαρμογές.
  • Ενημερώσαμε το λογισμικό της συσκευής για το ασύρματο χειριστήριο DualSense, το ασύρματο χειριστήριο DualSense Edge και τα χειριστήρια PlayStation VR2 Sense.
    Η ενημέρωση θα βελτιώσει τη σταθερότητα.
  • Πλέον μπορείτε να ενημερώνετε το λογισμικό συσκευής του ασύρματου χειριστηρίου DualSense με μια ασύρματη σύνδεση.
    Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ασύρματη ενημέρωση του λογισμικού της συσκευής, συνδέστε το χειριστήριό σας στο PS5 χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB για να το ενημερώσετε. Θα μπορέσετε να εκτελέσετε ασύρματα την επόμενη ενημέρωση.
  • Το ασύρματο χειριστήριο DualSense Edge και τα χειριστήρια PlayStation VR2 Sense υποστηρίζουν ήδη ασύρματες ενημερώσεις για το λογισμικό της συσκευής. Αυτή η ενημέρωση δεν απαιτείται για την εκτέλεση ασύρματων ενημερώσεων για αυτά τα χειριστήρια.
  • Επιλύθηκαν τα παρακάτω ζητήματα ή προβλήματα.
    Επιδιορθώθηκε ένα μήνυμα διαλόγου σφάλματος που έδινε παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς γονικού ελέγχου κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης στο Web.
  • Πραγματοποιήθηκε μια ενημέρωση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που προκαλούσε τρεμόπαιγμα ορισμένων οθονών IPS LCD όταν ήταν ενεργοποιημένο το VRR (μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης). Αυτή η ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος σε αυτές τις οθόνες.